V etru
Mali oglasi
Domov

Šport

26 aprila 2017 Šport


Slovenska mladinska nogometna reprezentanca deklet starostne kategorije U – 17 je  na turnirju narodov odlično začela svoj nastop v »B« skupini. V Ajdovščini sta Slovenija in reprezentanca Združenih držav Amerike igrali 1:1. Vodilni zadetek za  slovensko reprezentanco je dosegla kapetanka reprezentance Sara Makovec doma iz Ljutomera članica Teleinga GMT Beltinci. Za Američanke je izenačila Agnes Canniff v 59. minuti tekme. Za slovensko reprezentanca so  igrale tudi Nika Čuček, Luana Zajmi in Kaja Korošec, članice Teleinga GMT Beltinci.

V 14. kolu prve avstrijske ženske  nogometne lige  je ekipa St, Pőltna za katero igra tudi slovenska reprezentanca Mateja Zver premagala ekipo Gradca kar s 14:1. K zmagi avstrijske vodilne ekipe v državni ligi  je Mateja Zver prispevala kar tri zadetke,  čeprav je bila v igri le to 75. minute srečanja.

Na močnem mednarodnem turnirju v športnem karateju  Katana pokal 2017 v Bohinjski Bistrici  so med karateisti iz štirih držav izjemen uspeh dosegli člani Karate kluba Murska Sobota. V katah posamično so v svojih starostnih kategorijah zmagali Jernej Rogač, Tilen Jug in Alojz Cener. V borbah  posamično so si prva mesta priborili: Nisa Kocet, Nino Rotoša, Luka Šobak in Fiona Zećiri. V borbah moštveno pa so med dečki zmagali: Nino Rotoša, Dion Zečiri in Jernej Stvarnik, med deklicami so bile zmagovalke moštveno: Evelina Balaško, Lorna Zečiri in Nisa Kocet. Med mlajšimi kadeti so v borbah moštveno zmagali: Niko Zver, Gal Donoša in Rene Baranja. V članski konkurenci  so  bili v Bohinjski Bistrici  moštveno   zmagovalci Sobočani v postavi: Sebastjan Koltaji, Alojz Cener  in Vid Veren Hochstetter.

Začela se je tradicionalna kolesarska dirka po Romandiji v Švici , kjer je na 4.8 km dolgem prologu zmagal italijanski kolesar Fabio Felline, ki je progo premagal v času  5 minut in 57 sekund. Med štirimi  slovenskimi kolesarji se je  najbolje uvrstil na šesto mesto Primož Roglič iz ekipe Lottoni – Jumbo , tropovski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše pa je se je uvrstil na  47. mesto; za  zmagovalcem je zaostal  23 sekund. Danes imajo kolesarji na programu  prvo etapo dolgo  173 km.

V  16. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše  premagale Podgrad z 9:2, druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je bila boljša od Bara Golob iz Lokavca tretji Garfield iz Lutverc pa je bil boljši od Očeslavec z 2:1. V drugi radgonski ligi so vodilni Črešnjevci  premagali žepovski Porkys z rezultatom 9:4, druga na lestvici Negova je  je bila boljša od Grabonoša s 5:3 tretji Stavešinci pa so premagali Ihovo  s 5:3. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilna Plitvica premagala Ivanjševsko slatino s 4:2, druga Hrastje Motja je bila boljša od  tretjih na lestvici Lešan s 4:3.

V 12. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  je vodilna Vučja Gomila  premagala Noršince  z rezultatom 5:2. Še preostala rezultata:  Ivanci – Prosenjakovci 4:5 in Strehovci  – Sebeborci 1:5, tekma: Mlajtinci – Filovci  je bila preložena, Motvarjevci pa so bili prosti.