Domov

Šport

26 oktobra 2019 Šport


Na  mednarodnem judo tekmovanju Koroška  open v Slovenj Gradcu so bili med 556 judoisti iz 88 klubov uspešni tudi prleški judoisti. V konkurenci mlajših kadetov  je  v kategoriji do 81 kg zasedel drugo mesto Niko Kuzma, pri  mlajših kadetinjah je bila v kategoriji do 48 kg druga Diana Šterman  oba iz ljutomerskega Partizana v  kategoriji do 32 kg pa je bila druga Maša  Slavinec iz Judo kluba Križevi pri Ljutomeru.

V uvodni tekmi 3. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice so v Ljutomeru sinoči  odbojkarice Ljutomera  pred 100 gledalci premagale Mozirje z rezultatom 3:0 v nizih  dvakrat na 22 in enkrat na 20 točk. Za Ljutomer so k zmagi največ točk prispevale: Sara Sakovič 14. Barbara Petek 11, Kaja Makoter 9. Adela Pntarič 7 in  Sara Kutnjak 5 točk. Pri Mozirju sta se odlikovali Izza Vodlan in Maja Kamenik z 8. točkami.

Na dvodnevnem tekmovanju  v športnem ribolovu v  državni ligi posameznikov  so bili  v Radečah na reki Savi uspešni tudi pomurski ribiči iz Ribiških družin Gornja Radgona in Murska Sobota. Med  Radgončani je prvi dan tekmovanja zasedel prvo mesto v svojem sektorju Božo Irgolič, četrti pa je bil v sektorju Tadej Kocbek. Drugi dan tekmovanja je bil Božo Irgolič drugi in Luka Lesjak četrti. Tokrat za Radgončane nista nastopila Gusti Prelog in Željko Mavrič. Med tekmovalci Ribiške družine Murska Sobota  je prvi dan tekmovanja zasedel drugo mesto Tadej Panker in peti Štefan Černjavič. Drugi dan ribiškega tekmovanja  v Radečah je bil tretji v sektorju Štefan Gjergjek in četrti Tadej Panker. Tadej Panker iz soboške ribiške družine  se je  po tekmah v A ligi moštveno in v ligi posameznikov  in doseženih rezultatih uvrstil v slovensko reprezentanco ,ki bo leta 2020 nastopila na svetovnem prvenstvu, ki bo Italiji.

V 5. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod je  moška ekipa Lendava na kegljišču Vikenda   Radencih premagala II. ekipo  Ceršaka z rezultatom 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 567, Jože Horvat 566 in Boris Tisović 555; pri Ceršaku je Denis Harc podrl 539 kegljev.

Na  mednarodnem turnirju v malem nogometu za veterane stare nad 58 let  je v Lentiju na Madžarskem sodelovala tudi Lendavčani. V kombinirani ekipi Lenti /Lendava sta kot gosta igrala tudi  Lendavčana Pečelin  in Kiraly. Prvo mesto je osvojil Zalaegerszeg, druga je bila ekipa Lenti/Lendava,  ki je  igrala 1:1 proti ekipi Zalaegerszega  in Nagykanizse.

V  9. kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole:  Hajduk Adrijanci – Domanjševci 3:5, Neradnovci – Dolenci 6:1, Carioke   Markovci –  Pizzerija  Kučan  Križevci   7:1, Inter Dolič – Čepinci 3:5, Isyp Šalovci – Stanjevci 12:2 in Lucova – gornji Petrovci 1:3. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci  pred Lucovo, ki imata po 24 točk tretji Neradnovci pa so zbrali 21 točk.