Domov

Šport

30 oktobra 2019 Šport


Kdo bo  igral v  polfinalu slovenskega nogometnega pokala bo znano danes zvečer  po zadnji nogometni tekmi  v Murski Soboti  po povratni četrtfinalni  tekmi med Muro in Domžalami, ki se bo začela v soboški Fazaneriji zvečer ob  19.30. Prvo tekmo so Domžale dobile s 3:2.  Včeraj  sta bili že dve povratni četrtfinalni tekmi. V prvi sta Kalcer Radomlje in  Celje igrala 0:0, v  polfinale se je uvrstila prvoligaška ekipa Kalcerja iz Radomelj. V drugi tekmi  je Koper premagal  Aluminij s 3:2 toda v polfinale so se uvrstili nogometaši Aluminija, ki so v Kidričevem zmagali proti Kopru z 1:0.

Namiznoteniški klub Kema je v Puconcih pripravil namiznoteniški turnir za mlajše kadete  in kadetinje  na katerem je sodelovalo  92 igralcev iz 21 slovenskih klubov. Med pomurskimi igralci se je v konkurenci mlajših kadetinj najbolje uvrstila na tretje mesto  Živa Dogar  iz puconske Keme. Dogarjeva je bila poražena v polfinalu od kasnejše zmagovalke  Neže Pogačar Šun iz Mengša tesno s 3:2.

V Puconcih  je bil tudi prvi članski namiznoteniški  turnir za igralce stare do 21 let na katerem so sodelovali med 54 člani in članicami  tudi pomurski igralci a so ostali brez medalj. Med mlajšimi člani se je najbolje od 5. do 8. mesta uvrstil Luka Norčič, med mlajšimi članicami pa je bila uvrščena od 5. do 8. mesta Ana Kovačec oba iz Namiznoteniškega kluba Kema.

Zaključeno je bilo tekmovanje v pomurski upokojenski ligi v vrtnem kegljanju  v kateri je sodelovalo  18 ekip. V zadnjem kolu  so v moški konkurenci igrali takole: Črenšovci – Moravske Toplice 510:488, Mačkovci – Puconci 502:493, Murska Sobota – Turnišče – 502:444 in Beltinci – Kobilje 503:467. Posamično je bil najboljši Drago Horvat iz  Črenšovec, ki je podrl 119 kegljev.

 V ženski konkurenci pa so v zadnjem kolu  pomurske lige v vrtnem kegljanju igrali takole: Črenšovci – Moravske Toplice  465:484, Mačkovci – Puconci  505:528, Murska Sobota – Turnišče 500:411 in Beltinci – Kobilje 469:505. Posamično je  Irena Grah iz Murske Sobote podrla  117 kegljev.

Naslov prvaka v moški konkurenci v vrtnem kegljanju  je osvojila Murska Sobota pred  Moščanci in Puconci. V ženski konkurenci so moštveno zmagale upokojenke Bodonec pred Kobiljem in Moravskimi Toplicami. Posamično  sta bila  najboljša Jože Horvat iz Bodonec pred Štefanom Horvatom iz Murske Sobote  ter v ženski konkurenci Ana Gomboc iz Moravskih Toplic pred Marto Kuzmič iz Bodonec.

Začela se je nova sezona v obeh pomurskih ligah v elektronskem pikadu. V prvi pomurski ligi so v prvem kolu igrali takole: Čarne vrane Ižakovci – Pikado klub Gaj Murska Sobota 14:11, Naš bar  Melinci –  Špirić Černelavci  7:18, Kouvrani Filovci – Ali Leona bi Ljutomer 11:14 , Team maži bar Ižakovci je bil prost. V drugi pomurski ligi    so bili doseženi naslednji rezultati: La Tina bar Velika Polana – Kocka bar Renkovci 4:21, Berta bar Črenšovci – Picolo Melinci  10:15, Športno društvo Dokležovje – Žuta Kuča Bučečovci 11:14 in Mokoš Bakovci – Bar Tiffani Črenšovci 14:11. Drugo kolo bo na programu že v soboto 2. novembra ob 18.

V 11.kolu Ravenske lige v malem nogometu so igrali takole: Vivat Černelavci –  Borejci 5:7, Kupšinci – Krajna 3:2, Mister baby Gederovci – Tropovci/Tišina 1:2, Krog – Černelavci  3:6, Mladinec Murski Črnci – Satahovci  7:2, Petanjci – Kučnica  Korovci 0:3 in Gradišče – Dobel Rankovci 6:1. Ns lestvici vodita Krog in Borejci z 28.točkami.