Domov

Šport

31 oktobra 2019 Šport


V sredo je v ranem popoldnevu  drugoligaška Nafta 1903 v Velenju pred 200 gledalci    tudi na povratni četrtfinalni tekmi pokala premagala prvoligaški Rudar z 2:0 in se uvrstila v polfinale omenjenega tekmovanja. Za lendavsko Nafto sta v Velenju dosegla zadetka Mihael Rebernik in Roland Paku.

V Murski Soboti  pa je bila sinoči prava nogometna drama, z uspešnim zaključkom za Sobočane. Pred 2.400 gledalci je murskosoboška Mura v rednem delu premagala Domžale s 3:2. Ker pa se je v korist Domžal z identičnim izidom končala tudi prva tekma se je najprej igralo  2 x 15 minut podaljškov, nato pa so se izvajale 11-metrtovke. Mura je bila na koncu  po strelih z bele točke uspešnejša s 5:4. Za Muro sta v rednem delu zadela Andrija Bubnjar dvakrat in mladi Kai Cipot v zadnji minuti tekme; za Domžale pa je dva gola prispeval Arnel Jakupović. Pri 11-metrovkah je prvi strel Domžal, vratar Dean Šafarič Senijadu Ibričiču ubranil, nato pa so za Muro zadeli: Fejsal Mulič, Marko Brkič, Nino Kouter, Luka Šušnjara in Tomi Horvat; za Domžale pa so bili uspešni: Matej Podlogar, Matic Fink, Nikola Vukadinović in Tilen Klemenčič.

Prvič v 27-letni zgodovini tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije bosta tako v polfinalu slovenskega pokala igrali dve pomurski ekipi. Ob Muri in Nafta sta preostala polfinalista še Radomlje in Aluminij.

V Turnišču so sredo zvečer  v sejni dvorani občine pripravili slovesen  sprejem za strelca Roberta Markojo iz Gomilice,  člana Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je na 7.  svetovnih vojaških igrah  v kitajskem Wuhanu kot član slovenske reprezentance  z novim državnim rekordom v trojnem položaju   587 krogov osvojil bronasto medaljo. Posebne čestitke so Markoji med drugim izrekli župan občine Borut Horvat, predsednica Krajevne skupnosti Gomilica Danijela Skledar in predsednik Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče Uroš Maučec. Več o izjemnem  uspehu Markoje na Kitajskem bomo na Murskem valu  poročali v  nedeljskem športnem popoldnevu.

V  3. kolu prve slovenske judo lige so  Slovenj Gradcu člani judo sekcije ljutomerskega Partizana  z okrnjeno zasedlo premagali Judo klub z dežele Sankaku iz Celja z rezultatom 4:3, aktualni državni prvaki iz Bežigrada pa so premagali prleške judoiste z rezultatom 5:2. Naslednje 4. kolo bo na programu 6. novembra.

V vzhodni slovenski super ligi v elektronskem pikadu kjer sodeluje sedem ekip so bili  v drugem kolu doseženi naslednji rezultati:  Friend’s team Sveti Jurij – Monro caffe Odranci  10:7, Pikado klub Slavček Gornji Slaveči – Kava bar Vila Monde  Ptuj 6:11 in Top Gun Kiraly Grlava- Gabrijelov barček Vučja vas 14:3. Na lestvici vodijo Ptujčani s 6.točkami n drugem mestu je Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija  s tremi točkami.  Naslednje 3. kolo bo na programu 15. novembra, v soboto 2. novembra pa bodo igralci pikada sodelovali v Ljutomeru na mednarodnem turnirju Prlekija open.

V  drugem kolu pomurske košarkarske lige je Tropicano iz Bistrice premagal Športno društvo Murska Sobota z rezultatom 65:63, kar je prva zmaga za ekipo Tropicana. Največ točk za Tropicano je dosegel Dejan Balažic in to 24; za Mursko Soboto pa Uroš Pavel 27. V drugem srečanju je Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote premagalo Lotmerk s 70:58. Pri soboški ekipi je Jure Bilič zadel 30 točk, pri Ljutomerčanih pa  Rok Gošnjak 15. Po nepopolnem 2. kolu vodita ekipi None iz Murske Sobote in Tropicana iz Bistrice s štirimi točkami.  

V 6. kolu 3. slovenske kegljaške lige , vzhod za člane je II. ekipa Hrastnika premagala Lendavo z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Boris Tisovič 592,  Janez Šimon 565 in Jože Horvat 547 kegljev, pri Hrastniku se je odlikoval  Marko Plazar s 582. podrtimi keglji.