Domov

Šport

1 novembra 2019 Šport


Na mednarodnem  evropskem pokalu v judu  so bili v Kopru  med 380. judoisti iz 25 držav v kadetski konkurenci  uspešni tudi  prleški judoisti, člani judo sekcije Partizana Ljutomer.   Najbolje se je odrezala Diana Šterman, ki je v kategoriji do 48 kg zasedla drugo mesto. Blaž Emeršič  je prišel do bronastega odličja – tretjega mesta v kategoriji do 66 kg. Sara Vrbančič se je uvrstila na peto mesto v kategoriji do 48 kg.  Na tekmovanju je  Rok Škrbenta v kategoriji do 60 kg po porazu v prvi borbi zato ni imel možnosti napredovanja.

V  vnaprej odigrani tekmi prve B slovenske odbojkarske lige za članice so igralke Ptuja v Puconcih premagale  pomlajeno ekipo Roto Keme s 3:0. Za Ptujčanke je zadela največ točk nekdanja igralka Keme Iva Škraban 16, Dona Vinkovič je zadela 9 točk in Ana Horvat 13. Pri Roto Kemi je dosegla  Nina Kovač 12 točk, Nina Rakar je zadela 8 točk ter Tasia Šadl 4 točke.  Puconske odbojkarice  še naprej ostajajo brez zmage, igralke Ljutomera tudi članice prve B lige  bodo tekmo 3.kola igrale jutri ob 19. v Ljutomeru proti II. ekipi Calcita Volleya iz Kamnika.

V drugem kolu slovenske vzhodne B lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro gal  Dolina pri Lendavi – Top Gun Miklošič Grlava 11:6,  Brothers Rogašovci –  Goričanci  Radovci 5:12 in Bar baza Bad boys Logarovci – Pinocchio Ivanjkovci 11:6. Na lestvici vodi Kvatro Gal iz Doline s 5.točkami, drugi so Goričanci s štirimi točkami in tretji je Bar baza Bad boys Logarovci s tremi točkami. Naslednje kolo bo na programu 8. novembra.

V 12.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige,vzhod  je Vipoll iz Veržeja premagal Rogaško/Rogatec z 2:0,  Nafta 1903 je igrala proti Dravogradu 2:2, Tabor Maribor pa je premagal  Klimo Tratnjek Beltince s 5:0. Na lestvici vodi ptujska Drava s 25. točkami , med pomurskimi ekipami je  najbolje uvrščen Vipoll iz Veržeja, ki ima na 5. mestu 20 točk.

V 12. kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod  je  Vipol iz Veržeja v gosteh premagal ekipo Rogaška /Rogatec s 4:1, Dravograd je premagal Nafto 1903  z 1:0, Beltinčani pa so v  Mariboru premagali ekipo Tabora z 1:0. Na lestvici vodi ptujska Drava s 30.točkami, med pomurskimi ekipami je Vipoll iz Veržeja na tretjem mestu z 22.točkami.

V  11. kolu  radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilne Lomanoše v Gornji Radgoni premagale Tiho vodo  s 6:3. Druga na lestvici Kapela je premagala Garfield iz Lutverc  z 10:4. Tretja Spodnja Ščavnica  je  utrpela poraz proti Podgradu s 6:1.  V drugi radgonski ligi malega nogometa je v 11.kolu vodilni Teksas bar Videm utrpel poraz od Ihove z 1:0. Drugi Očeslavci so premagali tretji Baren iz Melov kar  z 10:0.  V 11. kolu 3. radgonske lige v malem nogometu je vodilni Zoro iz Zbigovec  premagal Ivanjševsko Slatino s 7:4. Drugo na lestvici Lešane je  bilo prosto, tretji Mahovci pa  so  premagali Dinamo iz Gornje Radgone s 3:0.