Domov

Šport

2 novembra 2019 Šport


Odbojkarji Maribora, ki bodo nocoj ob 19. v gostovali v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti in se pomerili z ekipo Panvite Pomgrada so sinoči v Mariboru v 5. kolu srednjeevropske odbojkarske lige po petih nizih premagali Mladost Kaštelo s 3:2. Za Mariborčane je dosegel največ mladi Rok Možič in sicer kar 25, Aljoša Bogožalec nekdanji odbojkar soboške ekipe je dosegel za Mariborčane  7 točk. Nocoj se torej v Murski Soboti obeta izjemno zanimiva odbojkarska tekma v prekmursko štajerskem derbiju. .

Slovenski selektor ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je za kvalifikacijsko tekmo  za evropsko prvenstvo leta 2021   proti Nizozemski, ki bo v Arnhemu na programu 12. novembra v slovensko izbrano vrsto povabil tudi  šest  igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in sicer:  Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec, Saro Nemet, Anjo Prša in Špelo Rozmarič. Povabljena je tudi kapetanka  Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki je članica avstrijskega St. Pőltna. Precej nogometašic pa bo mogoče spremljali  v živo na nedeljski prvenstveni prvoligaški  tekmi med Nono Pomurjem Beltinci in Mariborom ,ki bo v nedeljo ob 11. v Bratoncih.

V Puconcih je bilo na programu prvo kolo mednarodne  mini lige mladih v judu na katerem je sodelovalo 80 tekmovalcev iz  petih klubov med gosti  so bili tudi mladi tekmovalci Judo kluba Zrinski iz Čakovca. V parternih borbah so bili po skupinah zmagovalci: Nagy Gergely, Skyler Mlinarič, Samo Novak,  Boldižar Keckes Miha Kalas, Noe Bertalan,  Jozsa Gergor, Regina Kecskes in David Juhasz vsi iz Judo kluba Lendava.  Med  tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci pa sta bila parternih borbah zmagovalca: Vid Aleks Vučko in Nikita Erjavec. V judo borbah  so zmagali po skupinah: Luka Bogdan, Gaja Škraban, oba iz Kluba borilnih veščin Lendava,  Miha Čeh, Nejc Virag,  Kaja Kralj in Rakoši Virag  vsi iz iz Judo kluba Lendava.  Med Beltinčani  je bil zmagovalec Mai Žižek.

V  uvodni tekmi 3. kola tretje slovenske košarkarske lige ,vzhod za člane je  Branik v Mariboru premagal Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 86:51.  Za Branik  je dosegel največ točk in to 21 Armin Hršić. Za soboško košarkarsko ekipo pa so zadeli največ točk: Elvis Šarkinović 11, Merlin Zahaj 9 ter Filip Hlastec, Marko Matijević in Valentin Justin Tratnik po 8 točk.

Na območnem  prvenstvu   v bocci – dvoranskem balinanju so na tekmovanju v Kamniku  za leto 2019 sodelovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje sta se v svoji kategorijah uvrstila in to na 3. mesti: Bojan Poredoš in  Lara Tkalec, solidno pa so tekmovali tudi: Lara Ivančič , Robert Potočnik in Željko Flisar in Darko Gomboc. Timotej Šoš, ki je  letos prestol v novi klub Ciruis Kamnik   pa je zasedel drugo mesto.

V  9. kolu soboške veteranske medobčinske lige v malem nogometu  so igrali takole: Borejci – Old boys Murska Sobota 1:9, Dokležovje – Rakičan 2:4, Cankova- Noršinci 1:3, Čarda Martjanci – Sebeborci 5:7, Rogašovci – Nemčavci 4:3 in Mladost Pertoča – Bakovci 0:3. Na lestvici vodijo Sebeborci s 27.točkami pred Rogašovci, ki jih imajo 24 na tretjem mestu,  med 12. ekipami,   je Old boys iz Murske Sobote z 22.točkami.