Domov

Šport

3 novembra 2019 Šport


V  Ljutomeru je na 2. mednarodnem turnirju v elektronskem pikadu sodelovalo 72 tekmovalcev iz štirih držav.  Med mladinci je zmagal Luka Marinič iz Top Gun Grlave pred Leonom in Patrikom Bagarijem četrti je bil Leo Flegar vsi iz Friend’s s teama od Svetega Jurija. V ženskih dvojicah sta zmagali Lea Zabavnik in Petra Klemenčič  drugi sta bili Urška Drvarič  Grah vse  iz Top Gun Grlave  in Jasmina Hartman iz Velenja. Med moškimi dvojicami sta zmagala Sašo Vütek in Sebastjan Antolin pred dvojico Ludvik Kiraly in Andrej Gorjak vsi iz Top Gun Grlave. Med ženskami posamično je zmagala  Jasmina Hartman iz Velenja pred Urško Drvarič Grah in Leo Zabavnik obe iz Top Gun Grlave. Med člani posamično je zmagal Jan Grošelj iz Velenja pred Ludvikom Kiralyjem iz Top Gun Grlave.

V Zagorju je bil mednarodni turnir v kicboksingu  na katerem je sodelovalo  442 tekmovalcev iz 66 klubov. V kategoriji do 59 kg je v kadetski konkurenci zasedla tretje mesto Iva Stojanović članica Kickboxing kluba Murska Sobota pod taktirko trenerja Toma Kološe.

V 14. kolu poljske ekstra nogometne lige je bil v Kielcah  pred 3200 gledalci  dvoboj med Korono za katero igra Matej Pučko iz Šalinec in ekipo Zaglebie iz Lubina za katero nastopa Damjan Bohar iz Mačkovec. Tekmo je presenetljivo dobila ekipa Korone z Matejem Pučkom z 1:0. Na lestvici je trenutno Zaglebie na 10. mestu z 18.točkami, Korona na 15. mestu  ima 11 točk.

V 16.kolu 2. slovenske nogometne lige so prijetno presenetili nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, ki so pred 250 gledalci premagali še letos prvoligaško ekipo  in zdaj drugo ekipo na lestvici  druge lige Gorico z 2:1. Za  Beltinčane, ki so vodili z 2:0  sta dosegla zadetka: Lovro Knežević in Patrik Raduha. Manj uspeha so imeli nogometaši Nafte 1903, ki so gostovali pri Brežicah in tam proti gostiteljski ekipi iztržili izid 0:0.

V  11. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal  Videm s 5:1. Za Ljutomerčane sta dosegla po dva zadetka: Mario Skuhala in Alen Brumen ter enega Andrej Lotrič.  V Gornji Radgoni sta Radgona in Veržej igrala 0:0. Odranci so pred 300 gledalci  premagali Koroton  iz Prevalj z 2:1. Za Odrance sta dosegla zadetka: Adis Emruli in Aleš Kalamar.

V 9.kolu prve slovenske ženske  nogometne lige  U – 17 je Nona Pomurje v Bratoncih premagala Ptujčanke s 7:3. Za Pomurke so dosegle zadetke: Nina Kajzba tri, Noele Viličnik dva ter Teja Tkalec in Živa Rakovec po enega.

V  12.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v gosteh premagala Kalcer Radomlje z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Aljaž Antolin in Luka Hren. Kadeti Kalcer Radomlja pa so premagali Muro s 4:3. Za Muro so dosegli zadetke: Domen Štefanec dva ter Tio Cipot.

V 13.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je  Mura v Celju premagala ekipo Šampiona s 3:0. Za Muro  sta dosegla zadetke: Jan Rajh dva ter Niko Kasalo. Celjani pa so premagali v Veržeju ekipo Vipolla s 3:0.

V  12. kolu pomurske nogometne lige sta Hotiza in Turnišče igrala 1:1, Radenska Slatina pa je igrala proti Črenšovcem 0:0.

V nižjih nogometnih ligah  so bili doseženi naslednji rezultati.  Čentiba – Dobrovnik 5:1, Tuš Žalik Renkovci – Malibu Kapca 0:1, Bakovci – Kema Puconci 0:0, Cven – Aqua Ižakovci 2:1, veterani Mure – Dokležovje 1:2 in Tišina – Apače1:0.

5. kolu srednjeevropske lige  so odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane v Brčkem premagali ekipo Mladosti z rezultatom 3:1. Za ekipo ACH Volleya je k zmagi prispeval 6 točk tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V Murski Soboti je v 6. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane pred 250 gledalci vodilni  Maribor prepričljivo premagal Panvito Pomgrad s 3:0.  Za Maribor so največ točk k zmagi prispevali: Rok Možič 15, Aljoša Bogožalec 12 in Žiga Donik 10 točk. Za Panvito Pomgrad je dosegel Zlatko Pulko 11 točk, Vasja Plesec 6 in Žan Bedrač 5 točk.

V 5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci pred domačimi gledalci premagali  Žužemberk s 3:0. Za Radenčane, ki so peti na lestvici so največ točk zadeli: Tomaž Horvat 17, Blaž Ajlec in Dejan Pelemiš po 10 in Jaka Banič 7 točk.

V  4. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice je  Ljutomer premagal II. ekipo  Calcita Volleya s 3:0 in je zdaj že tretji na lestvici. Za Ljutomerčanke so največ točk k zmagi prispevale: Barbara Petek 12 ter Kaja Makoter, Adela Pintarič in Sara Sakovič po 9 ter Antonela Crvenković 7. Igralke Roto Keme   so že med tednom utrpele poraz proti  Ptujčankam s 3:0.

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je doslej edina neporažena ekipa  Ženskega odbojkarskega kluba Sobota v Murski Soboti  premagala  Prevalje s 3:0 n še naprej vodi na lestvici brez poraza. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje in Ana Kolmanič po 16, Ajda Kuhar, Eva Klement, Kaja Marton in Pia Krajcar vse po 5 točk.

V  5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice  je Kajuh Slovan premagal dekleta puconske Keme s 5:2. Za Kemo sta po enkrat zmagali: Ana Kovačec in Staša Matis.