Domov

Šport

5 novembra 2019 Šport


Po nogometni tekmi 16. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom Mura – Olimpija,  ki jo je Mura dobila s 3:1  je bil pri športnih poročevalcih v tiskanih medijih izbran za najboljšega igralca derbija Amadej Maroša prvi strelec Mure, ki je zdaj z 8. zadetki na petem mestu. Prvi strelec lige  je Ante Vukušić iz Olimpije s 14. zadetki.  V najboljšo enajsterico kola  so bili  uvrščeni trije igralci soboške Mure: Amadej Maroša, Matic Maruško in Nino Kouter.  Muro čaka v 17. kolu v nedeljo  ob 19. v Murski Soboti  tekma z Aluminijem iz Kidričevega.

V sredo  zvečer ob 21. bo na tekmi nogometne lige prvakov na tekmi Bayer Leverkusen  –  Atletico Madrid, na stadionu, ki sprejeme 30.000 gledalcev  sodelovala slovenska sodniška ekipa. Glavni sodnik tekme bo Damir Skomina iz Kopra med pomočniki  bo tudi Radgončan Robert Vukan iz soboške sodniške organizacije.

Na mednarodnem Iršičevem memorialu v judu   v Mariboru   je nastopilo 87 judoistov iz 18 klubov. V članski  kategoriji do 80 kg zasedel prvo mesto  aktualni državni prvak Narsej Lackovič, v kategoriji do 81 kg pa je bil tretji Grega Novak oba iz ljutomerskega Partizana.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika  je pripravilo 5. turnir pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem. V tekmi s pištolo je moštveno med  23 ekipami zmagalo Strelsko društvo  Jezero iz Dobrovnika v postavi: Boštjan Premoša, Miran Tutek in Mirko Recek drugi so bili moštveno Črenšovci in tretja Lendava.  Posamično pa je bil  med  62 strelci zmagovalec  Miran Tutek iz zmagovalne ekipe  Jezera drugi je bil Tomaž Ciglar iz Črenšovec in tretji Stiven Vočanec iz Ormoža.   V streljanju z revolverjem je med 14. ekipami zmagalo Strelsko društvo  Lendava v postavi: Tomislav Vučko Franc Duh in Elemir Aladič, drugi je bilo Jezero iz Dobrovnika in tretji Črenšovci.  Posamično  je med 49. strelci  meril najbolj natančno Štefan Balaško iz  dobrovniškega  društva  drugi Tomaž Ciglar iz Črenšovec in tretji Miran Tutek.

V 10.kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane   so igrali takole: Old boys Murska Sobota – Bakovci 2:1, Sebeborci – Rogašovci 4:4, Noršinci – Čarda  Martjanci  3:2, Rakičan – Cankova 3:1 in Borejci – Dokležovje 2:2. Po nepopolnem 10.kolu vodijo Sebeborci z 28. točkami pred  ekipama Old boys  iz Murske Sobote in Rogašovci, ki imata po 25 točk.