V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

6 novembra 2019 Šport


Na 2. odprtem  republiškem namiznoteniškem turnirju  za mladince in mladinke  je v Logatcu sodelovalo 91 igralcev in igralk iz 20 slovenskih klubov. Med mladinkami je zmagala Lea Paulin iz Arrigonov Izole,    med pomurskimi igralkami je bila tretja Ana Kovačec , od 5. do 8. mesta  se je uvrstila Blažka Harkai, obe iz puconske Keme.  Med mladinci je zmagal  Mitja Omerzel iz Športnega društva SU iz Novega mesta, najboljši med pomurskimi igralci je bil Jure Smodiš iz Keme, ki se je uvrstil od 5. do 8. mesta.

V zaostalem srečanju slovenske košarkarske lige U – 17 za dekleta so igralke Pomurja v Murski Soboti premagale B ekipo Cinkarne Celje z rezultatom 77:53. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 29, Aneja Stojko 23 in Ana Lukač 15 točk.

V  13.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  so vse tri pomurske ekipe ostale brez točk ob naslednjih izidih: Klima Tratnjek Beltinci – Drava Ptuj 0:6, Vipoll Veržej – Jarenina 0:1 in Ketty Emi Slovenska Bistrica  Nafta 1903 3:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Leon Sakač in Mate Šupljika. Na lestvici vodi Drava z 28.točkami med pomurskimi ekipami  je Vipol iz Veržeja na četrtem mestu s 23.točkami. V kadetski konkurenci sta Klima Tratnjek Beltinci in Drava igrala 0:0, Vipoll je z zadetkoma: Domna Modica z 2:0 premagal Jarenino. Ketty Emi  Slovenska Bistrica   je premagala Nafto 1903 z 2:1, za Nafto je dosegel zadetek David Partlič. Na lestvici vodi Drava z 31.točkami, Vipoll na tretjem mestu ima 25 točk.

V 5. kolu Medobčinske pikado lige Goričko so bili doseženi naslednji rezultati: Goričanci  Radovci – Friend’s team Sveti Jurij 6:10, Black Devils  Dolič – Slavček Gornji Slaveči 5:11, Pikado klub Raj Grad – Dado  Grad 6:10 in Black Dragon Gornji Črnci – Goričanec  Radovci  12:4. Na lestvici vodi Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija s 15.točkami, po 9 točk pa sta zbrala Black Dragon iz Gornjih Črnec  in Pikado klub Dado od Grada.

V  12. kolu Ravenske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Černelavci – Kučnica  Korovci  6:2, Krajna – Mister baby Gederovci  2:5, Satahovci – Kupšinci 0:10, Tropovci /Tišina – Petanjci 1:0, Dobel Rankovci – Mladinec Murski Črnci 2:6, Borejci – Gradišče 8:2 in Krog – Vivat Černelavci 6:3.  Na lestvici vodita: Krog in Borejci z 31. točkami pred združeno ekipo Tropovci/Tišina, ki je zbrala 28 točk.