Domov

Šport

7 novembra 2019 Šport


V  4.kolu prve slovenske odbojkarske lige v judu so judoisti ljutomerskega Partizana včeraj gostovali v Mariboru pri ekipi Branika in zmagali z rezultatom 4:3, ta zmaga  jih vodi med štiri najboljše ekipe v Slovenije in nastop v končnici štirih najboljših ekipe. Za Ljutomerčane so osvojili zmage Rok Škrbenta, Blaž Mesarič, Miha Rudolf in aktualni člani državni prvak v kategoriji do 90 kg Narsej Lackovič.

V uvodni tekmi 7. kola  prve slovenske odbojkarske lige je sinoči Maribor, ki vodi v prvi slovenski ligi premagal Hoče z rezultatom 3:0.  Pri Mariboru je bil najbolj učinkovit mladi reprezentant  Rok Možič  s 16.točkami, nekdanji igralec Panvite Pomgrada Aljoša Bogožalec pa je dosegel dve točki.  Pri Hočah ,ki so dobile prvi niz s 27:25,  se je odlikoval Branislav Radović z 18.točkami, za Hoče pa je igral  kot prosti igralec Jaša Ratkai iz Murske Sobote nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada. Danes ob 19.30 bo v Radencih pokalna tekma med  Radenčani ki so peti v 2. državni ligi in Hočami, ki  so na 7. mestu prve slovenske odbojkarske lige.  Pri Radenčanih igrata tudi nekdanja igralca soboške Panvite Tomaž Horvat in Dejan Pelemiš.

V 7. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice so  igralke Cinkarne Celje v gosteh premagale Domžale z rezultatom  98:47. Za Celjanke, ki vodijo na lestvi prve lige  med devetimi ekipami,  je igrala 14 minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka Pomurja, ki pa se proti Domžalam ni vpisala med strelke za Celjanke.

V Murski Soboti bo Športno strelsko društvo Murska Sobota na prenovljenem strelišču z 12 strelskimi mesti v soboto pripravilo enodnevno akcijo z naslovom: »Občan strelja«. Iz društva so nas obvestili, da bo preizkus za ljubitelje strelstva brezplačen, trajal bo od 9. do 14.ure, po tri najboljše strelce in strelke s standardno zračno puško pa bodo tudi nagradili.

V  zadnjem jesenskem kolu križevske lige v malem nogometu so igrali takole: Slaptinci – Berkovci 0:3, Krapje  – GL Team  Lukavci 3:1, Športno društvo Loko Logarovci – Kalinovjak Bučečovci  20:0, Zeto servis Vučja vas – Grlava/Banovci 3:1, Ključarovci – Križevci 6:2 in Bunčani – Junior Stara nova vas 6:6. Naslov jesenskega prvaka so osvojili Brekovci pred Ključarovci, obe ekipi sta zbrali po 31 točk tretji pa je na lestvici Zetor  servis Vučja vas z 21. točkami.