V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

27 aprila 2017 Šport


V 16.kolu prve slovenske ženske nogometne lige so igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci včeraj  v Beltincih premagale  Velesovo z rezultatom  4:1. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Monika Conjar, Špela Kolbl , Manja Rogan iz enajstmetrovke ter  Eva Kovač z avtogolom; za Velessovo je dosegla častni zadetek  Manca Smolnikar. Na lestvici vodita ekipi Teleinga GMT-eja in Olimpije s 45.točkami, Radomlje na tretjem mestu pa je zbralo 30 točk.

V 21. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  je vodilna Nafta 1903 iz Lendave  v Križevcih na Goričkem premagala Križevce s 5:0, druga na lestvici Mura je v Murski Soboti bila boljša od  Turnišča s 7:0 tretji Odranci pa so premagali Polano s 3:2. Še ostali rezultati: Hotiza – Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma 2:1, GMT Bogojina – Lušt Beltinci  0:2, Grad – Čarda Martjanci 1:1. Izjemno zanimiv bo sobotni derbi v Lendavi med Nafto in Odranci.  Na lestvici prepričljivo vodi Nafta s 53. točkami, na drugem mestu je  Mura  in na tretjem Odranci, obe ekipi imata po 48 točk. Beltinčani na četrtem mestu so zbrali 40 točk in Ljutomerčani na petem 32 točk.

 

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 ,ki nastopa na turnirju narodov,  je po neodločenem izidu proti Američankam z izidom 1:1 včeraj v  Novi Gorici nesrečno izgubila proti Veliki Britaniji z rezultatom 1:0.  Zmagoviti zadetek za Angležinje je dosegla Lauren James v 70. minuti. Žal je morala predčasno z igrišča zaradi poškodbe pomurska vratarka Zala Meršnik; za reprezentanco na turnirju pa nastopajo še  Sara Makovec, Nika Čuček, Luana Zajmi in Kaja Korošec vse iz Teleinga GMT Beltinci. Jutri bodo igralke Slovenije v Tolminu igrale proti Mehiki.

V prvi etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji v Švici je  na  173 km dolgi progi zmagal Švicar Michael Albasini, ki je za progo porabil štiri ure 33 minut in 10 sekund. Najboljši slovenski kolesar je bil Primož Roglič na 27. mestu, tropovski kolesar pa je bil drugi najboljši slovenski kolesar na 43, mestu, oba v času zmagovalca.  Po uvodnem prologu in prvi etapi je Simon Špilak na  26. mestu.

Na močnem mednarodnem turnirju judoistov v Tolmezzu v Italiji so se odlično odrezali mladi tekmovalci Judo kluba Z dežele Sankaku iz Celja, ki so si priborili tri prva mesta. Med judoisti starimi do 18 let je v kategoriji  do 73 kg zmagal  prekmurski judoist Aleksander Ferenčak, nekdanji član Judo kluba Murska Sobota, ki je zdaj v Celju pod taktirko trenerja Marjana Fabijana.

Na mednarodnem plesnem turnirju  Dance fest Sarajevo so tekmovale tudi članice Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote in osvojile tri srebrne medalje. V discu solo je bila med članicami druga Nives Miško, v parih med članicami sta Živa Horvat in Nives Miško bili prav tako drugi, Živa Horvat pa je bila druga še v kategoriji  disco posamično.

Na polfinalnem turnirju v mini odbojki za dekleta so v Puconcih igralke Keme.    pod taktirko trenerja Sebastjana Lenarčiča,  premagale Grosuplje z rezultatom 2:1, tesno so izgubile proti  Novi kreditni banki Maribor  z 2:1 ter bile poražene proti  Ankaranu z rezultatom 3:0. Prvo mesto so si priborile odbojkarice Ankarana pred Mariborčankami tretje pa so bile igralke Keme, ki se bodo v nadaljevanju tekmovanja borile za uvrstitev od 5. do 8. mesta v državi.

V 15.kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane je vodilni Old boys iz Murske Sobote   premagal Borejce z rezultatom 10:3. Še ostali rezultati: Sebeborci – Mladost Pertoča 14:1 , Rogašovci – Dokležovje 7:2, Noršinci – Rakičan 4:0 in Cankova  – Nemčavci 7:4, tekma med Čardo in Bakovci je bila preložena.