Domov

Šport

8 novembra 2019 Šport


V Radencih je bila  sinoči pred 200 gledalci  tekma šestnajstine finale slovenskega odbojkarskega pokala med drugoligaško radensko ekipo in prvoligaško ekipo Hoč. Srečanje je bilo negotovo do konca, saj so  Radenčani presenetljivo dodobra namučili prvoligaša saj so vodili z 1:0 in 2:1. Peti niz pa so dobili gostje iz Hoč  in se z zmago s 3:2 in uvrstili v osmino finala slovenskega pokala. Za Radenčane s dosegli točke na tekmi: Dejan Pelemiš 18, Tomaž Horvat  in Blaž Ajlec po 15, Jaka Banič 10, Tomaž Ajlec 6 in Saša Ratkai eno točko. Več o tekmi bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Leskovcu je bilo prvo  kolo Kekčeva pokala za mlade strelce  v tekmi z zračno puško.  Med mlajšimi pionirji se je Luka Ivančič iz soboškega strelskega društva  s 169.krogi uvrstil na 9. mesto. Moštveno pa se je  Športno strelsko društvo Murska Sobota s 469.krogi in v postavi: Gašper Šooš, Tim Kovač in Tian Mesarič uvrstila na 10. mesto.  V Murski Soboti  bo jutri  9. novembra med 9. in 14.uro brezplačna akcija »Občan strelja«. Vsi udeleženci bodo lahko streljali tudi s standardno zračno puško ,kjer bo organizator nagradil  po tri najboljše strelce v moški in ženski konkurenci.

V treh radgonskih medobčinskih ligah malega nogometa so  v prvi in drugi ligi odigrali vsa  zaostala srečanja iz jesenskega dela.  V prvi radgonski ligi  so  Lomanoše  premagale Kapelo s 6:3. Naslov jesenskega prvaka so osvojile Lomanoše s 30.točkami pred Kapelo, ki jih ima 24 in Spodnjo Ščavnico, ki je zbrala 21 točk. V drugi radgonski ligi je Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  utrpel poraz proti Bumefektu iz Lastomerec  s 4:1. Jesenski prvak je  Teksas bar Videm s 27.točkami pred Očeslavci, ki   imajo 25 točk tretji pa je Baren iz Melov s 23. točkami. V tretji radgonski ligi malega nogometa je Ivanjševska Slatina premagala radgonski Dinamo z 1:0, tekma med Ivanjševsko Slatino in  Negovo  bo 10. novembra. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Zoro iz Zbigovec s 24.točkami, druge Lešane imajo 21 točk in tretja Ivanjševska Slatina ima 13 točk.