Domov

Šport

10 novembra 2019 Šport


Na mednarodnem turnirju Bosna open v Mostarju med 1100 mladimi judoisti iz 28 držav sodelujejo tudi tekmovalci Judo kluba Tratnjek Beltinci. Prvi da turnirja je med 13 letniki v kategoriji do 55 kg zmagal Gabrijel Lipič, tretja v kategoriji do 48 kg pa je bila Veronika Horvat.  Tekmovanje bo končano danes, Beltinčani  bodo v Mostarju ostali še dva dni na  skupnih pripravah s tujimi judoisti.

V avstrijskem Jennersdorfu so  tekmovalci Judo kluba Tratnjek Beltinci zbrali na mednarodnem turnirju štiri medalje.  V kategoriji U – 12 je v kategoriji do 34 kg zmagal Bor Patrik Burjan, v kategoriji do 27 kg pa je bil zmagovalec Amadej Cőr. Drugo mesto v kategoriji do 38 kg si je priboril Nik Maj Vučko. Tretji v kategoriji do 38 kg je bil Matic Vehab, v starostni kategoriji U – 10  je bil tretji v kategoriji do 34 kg Mai Žižek.

V Celju  je bil 3. festival juda za vse Jožeta Škrabe, kjer sta bili sočasno  dve državni prvenstvu. V inkluzivnem judu je v kategoriji nad 100 kg osvojil naslov državnega prvaka Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota. V mednarodnem odprtem državnem prvenstvu za veterane  je v kategoriji do 66 kg postal državni prvak Štefan Vehab iz Judo kluba Murska Sobota in v kategoriji do 90 kg Dean Kulčar iz Judo kluba Lendava.

Na 19.spominskem turnirju v tradicionalnem karateju v Jagodini v Srbiji so bili med 510 tekmovalci iz treh držav  uspešni tudi pomurski karateisti.  Drugo  mesto je osvojil Renej Fujs  v borbah, med kadeti  tretja mesta v katah  pa so osvojili: Rijan in Renej Fujs, Eva Grah in Maksimiljan Markoč vsi iz Tromejnika Kuzma ter  Renej Fujs  ki je bil tretji tudi v  ekipni konkurenci.  

V 17 .kolu druge slovenske nogometne lige so v Lendavi pred blizu 1000 gledalci , v prekmurskem  derbiju,  igralci Nafte 1903 že vodili proti Klimi Tratnjek Beltinci  z 2:0 a  se je  tekma končala z izidom 2:2. Beltinčani  so  opravili boljše menjave v drugem polčasu in tudi njihova  borbenost je bila večja.  Za   Nafto 1903 sta dosegla zadetka: Jaka Bizjak v 32. minuti in Vedran Vinko v  54. minuti; za Beltince sta  bila strelca zadetkov  Vito Mőrec v 74. in Patrik Raduha v 91. minuti. Ob zadetku Patrika Raduhe, ki je doma iz Odranec je pomembno, da je premagal brata Florijana Raduho, ki je bil v vratih  lendavske Nafte. –

V  17.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Ženski nogometni klub Nona Pomurje v gosteh premagal Tabor Maribor s 3:0. Za Beltinčanke   je dosegla vse tri zadetke Nina Kajzba.

V  14. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal  Tabor iz Maribora z 1:0.  Zadetek za Vipoll je dosegel  Aljaž Črček. Maribor je premagal Muro s 3:1, edini zadetek za Muro je dosegel  Vid Štefanec. Dravograd pa je bil boljši od Aluvarja Gančani z 2:1, za Gančane je dosegel častni zadetek Jakob Nejc Ružič.

 V zaostalem srečanju 4. kola  3. slovenske nogometne lige, vzhod je Dravinja v Slovenskih Konjicah premagala Radgono s 7:0.  Naslov jesenskega prvaka je osvojilo Šmartno s 26.točkami, Odranci na četrtem mestu imajo 20 točk, sedmi Avto Rajh Ljutomer ima 15 točk, 11. Veržej pet in na 12. mestu ima  Radgona  eno točko.

V  uvodni tekmi 13. kola v pomurski nogometni ligi  sta Črenšovci in Hotiza igrala 1:1. V ostalih nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Apače – Bakovci 1:2, Roma Vanča vas – Cven 2:4, Kema Puconci – Hodoš 0:1, Tuš Žalik Renkovci – Nedelica 1:1 in Čentiba – Petišovci 9:0.

V  7 .kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je  Salonit Anhovo v Kanalu premagal  Panvito Pomgrad s 3:0. Pri soboških odbojkarjih so zadeli največ točk: Urban Drvarič 10, Nikola Ražnatović in Žan Bedrač po 9 točk. 

V   6.kolu 2. slovenske odbojkarske lige so Radenčani v Kamniku premagali II. ekipo Calcita Volleya s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Dean Pelemeš 19, Blaž Ajlec 18 ter Val Krajcar 9 in Saša Ratkai 7 točk.

 4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada v gosteh premagala II. ekipo Fužinarja s 3:0.

V 5. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke pred domačimi gledalci  premagale kranjski Triglav s 3:1. Za Ljutomer so zadele največ točk: Kaja Makoter 17, Sara Sakovič 16 in Barbara Petek 13 točk. Krim je premagal dekleta  puconske Roto Keme s 3:0.

V 6. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod je Sobota  v gosteh premagala  Črno s 3:1 in še naprej vodi na lestvici brez poraza. Največ točk so k zmagi prispevale: Katja Saje 22, Pia Puklavec 10 in Pia Krajcar  ter Ajda Kuhar po 8 točk.

V 4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  je Kajuh Šoštanj premagal  Muranio iz Lendave s 3:1.

V 6.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je v Puconcih ekipa Ljubljane pod vodstvom  prekmurskega trenerja Boruta Verena premagala puconsko  Kemo s 5:1. Edino zmago za  Kemo je osvojila Blažka Harkai.  

V  7. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je  Radenska v gosteh premagala Kočevje s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 594, Milan Kovačič 587 in Jani Steržaj 537 kegljev.

V  7. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Bela krajina v Kočevju premagala Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Vlasta Hojnik 558, Marika Kardinar 540 in Jelka Orban 501 kegelj.

V drugem kolu odprte mednarodne zimske lige v streljanju s puško šibrenico je na Pragerskem med strelci iz Italije, Hrvaške in Slovenije zmagal Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote s 70. zadetki, med ostalimi pomurskimi strelci je bil zmagovalec prvega kola Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone na 27. mestu s 40. zadetki.

Na drugem turnirju 2. državne strelske lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško je  na Tišini med 9. ekipami zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika z ekipo Fanni Borsos, Franc Car  in Laura Podgoršek, drugi je bil Kovinar iz Ormoža in tretja ekipa Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Med ostalimi pomurskimi ekipami je so bili Ljutomerčani peti, Tišinčani šesti,  Turniščani  sedmi  in cankovski Graničar je bil osmi. Posamično je zmagala Fanni Borsos iz dobrovniškega Jezera s 420,9. krogi pred Aljažem Ćučkom iz Ormoža s 409,7 in Leonom Režonjo iz Turnišča s 404,9. krogi.

V  4. kolu druge slovenske rokometne lige je Arcont iz Gornje Radgone v Radencih gostil Ajdovščino, gostje so zmagali z rezultatom 29:22. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 8, Boštjan Šijanec 5 in Mihael Kolbl 3, ekipa Pomurja iz Murske Sobote  je bila prosta.