Domov

Šport

11 novembra 2019 Šport


Na odprtem mednarodnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave v Beogradu so  bili med 250 tekmovalci  uspešni tudi člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota pod taktirko trenerja Danijela Štrausa. Najbolje so se odrezale moštveno starejše deklice, ki so v postavi: Lena in Luna Kočar, Katarina Kovačec, Asja Kuhar, Azra Vinkovič in Klara Győrek zasedle prvo mesto. Posamično je bil Lena Kočar druga in Luna Kočar tretja. Med mladinkami  moštveno je   bila druga Murska Sobota v postavi: Maja Čopi in Lara Erniša. V najmlajši kategoriji mlajših deklic so bile Sobočanke moštveno v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Danaja Nedeljko, Zala Buzeti Iva Šabjan in Zoja  Vita Titan druge, posamično pa je bila Maša Fartelj tretja.

V Murski Soboti je bil 22. mednarodni turnir v rokoborbi grško rimskega sloga za mlade rokoborce na katerem je sodelovalo rekordno število tekmovalcev kar 105 iz desetih držav. Moštveno je med 20. klubi zmagal klub Beregovo iz Ukrajine pred Heraklesom iz Romunije tretji je bil Gradec iz Avstrije in četrto Rokoborsko društvo Sobota.  V posamični konkurenci je bil izbran za najboljšega domačega rokoborca  Luka Gumilar ,ki je zasedel drugo mesto med mladinci v kategoriji do 71 kg. Drugi je bil tudi Klemen Podgorelec med mladinci v kategoriji do 80 kg.  Med mlajšimi dečki sta  bila tretja v svoji težnostni kategoriji Mark Cipot in pri dečkih Natan Šavel.

Drugi dan mednarodnega evropskega turnirja v judu Bosna open v Mostarju so bili med 1139 judoisti iz 28 držav uspešni tudi tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  V starostni kategoriji U – 15 je  v težnostni kategoriji do 57 kg zasedla prvo mesto Leila Mazouzi, v starostni kategoriji U – 18 pa je v težnostni kategoriji do 52 kg bila tretja  Kaja Baler. Beltinčani so na povabilo organizatorji ostali še na dvodnevnih pripravah v Mostarju.

V  12.kolu Goričke lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Pizzerija Kučan Križevci – Stanjevci 4:6, Dolenci – Isyp Šalovci 11:1, Gornji Petrovci – Inter Dolič 17:0, Domanjševci – Carioke Markovci 0:4, Srebrni breg Martinje- Neradnovci 1:5 in Hajduk Adrijanci – Lucova 1:9. Na lestvici vodita Gornji Petrovci in Lucova s 33. točkami pred Neradnovci, ki so jih zbrali 27.

Na prenovljenem strelišču v Murski Soboti je v akciji »Občan strelja 2019« ki jo je pripravilo Športno strelsko društvo  Murska Sobota   sodelovalo 51 strelcev in strelk. V moški konkurenci je s standardno zračno puško zmagal Igor Makari, drugi je bil Valter Pajič in tretji Darko Balažic. V ženski konkurenci  je bila najbolj natančna Melita Marič, druga je bila Živa Rutar in tretja Nina Škrilec.