V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

12 novembra 2019 Šport


Na drugem odprtem članskem turnirju Slovenije v namiznem tenisu je na Muti nastopilo 71 članov in članic iz  17 klubov. Odlično se je odrezal med člani Mitja Horvat, doma iz Puconec, sicer član Inter diskonta na Ravnah na Koroškem, ki je zasedel drugo mesto. Horvat je kot drugi nosilec na turnirju v polfinalu glavnega turnirja premagal Miho Grampovčnika   iz novomeške Krke s 4:1, v finalu pa je tesno  s 4:3 utrpel poraz proti zmagovalcu Tilnu Cvetka iz Krke, ki sicer igra v Avstriji. Odlično se je  uvrstil tudi Tomaž Pelcar je zasedel tretje mesto. V  četrtfinalu  je Pelcar  premagal Andraža Avblja iz Mengša, v polfinalu pa ga je premagal zmagovalec turnirja Tilen Cvetko s 4:2.

V 3. kolu mednarodne ženske ekstra lige v košarki je Jelša v Šmarjah premagala ekipi Ženskega košarkarskega kluba Pomurje z rezultatom 67:59. Za zmagovalno ekipo Jelše sta dosegli največ točk: Maša Ocvirk 17 in  Maruša Eržen 25. Pri ekipi Pomurja so dosegle največ točk: Simona Kuzma 25, Urška Juteršnik 18  in Aneja Stojko 9 točk.  Na lestvici vodijo košarkarice Jelše iz Šmarja , Pomurke pa so na tretjem mestu .  Naslednjo tekmo bodo košarkarice Pomurja igrale v Murski Soboti v nedeljo 17. novembra proti ekipi novomeške Krke.

V  3. kolu prve  pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Naš bar  Melinci – Team Maži bar Ižakovci  11:14, Kouvrani  Filovci –  Pikado klub Gaj  Murska Sobota  10:15 in Ali Leona –Bi Ljutomer . Špirič Černelavci 9:16. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič Černelavci s 6.točkami pred Gajem iz Murske Sobote in Team maži barom Ižakovci, obe ekipi imata po 4 točke.  V drugem kolu pomurske lige v pikadu so igrali: Berta bar Ižakovci –  Mokoš 11:14, Dokležovje – Kocka bar Renkovci 8:17 in Žuta Kuča Bučečovci – Picolo Melinci 18:7. Na lestvici vodita Kocka bar Renkovci in Žuta Kuča Bučečovci s 6.točkami. 

V 14. kolu Ravenske lige v malem nogometu za člane, kjer nastopa  14 ekip so igrali:  Vivat Černelavci – Černelavci 4:4, Kupšinci – Dobel Rankovci  3:9, Mister baby Gederovci – Satahovci 8:1, Mladinec Murski Črnci – Borejci 1:4, Petanjci – Krajna 3:6, Kučnica Korovci – Tropovci/Tišina 3:7 in Gradišče – Krog 2:6. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Krog pred Borejci obe ekipi imata po 34 točk tretja  je združena ekipa Tropovci/Tišina z 31. točkami. Med strelci je bil najboljši Mitja Flisar iz  Mladinca s 26. zadetki.