Domov

Šport

14 novembra 2019 Šport


Slovenska mladinska nogometna reprezentanca U – 19 je v švedskem Gavleju odigrala  ,v elitnem delu  kvalifikacij  za evropsko prvenstvo,   prvo kvalifikacijsko  tekmo proti gostiteljem. Mladi slovenski nogometaši so se  s Švedsko  razšli z rezultatom  2:2, vmes pa so tudi vodili z 2:1. Za izbrance selektorja Agrone Šalje sta celo tekmo igrala tudi nogometaša soboške Mure Kai Cipot in Žiga Laci. Zadetka za slovensko reprezentanco sta dosegla: Renato Simić  ki igra za Florentino in Matija Burin iz ljubljanske Olimpije. Naslednjo kvalifikacijsko nogometno tekmo bo Slovenija igrala na Švedskem v soboto 16. novembra proti Ukrajini.

V odbojkarski tekmi osmine finala slovenskega odbojkarskega pokala  je sinoči Panvita Pomgrad v Murski Soboti premagala odbojkarsko ekipo ravenskega Fužinarja s 3:0. Za Panvito Pomgrad, ki se je z zmago uvrstila v četrtfinale,  so dosegli največ točk: Zlatko Pulko 20, Nikola Ražnatović 8 in Vasja Plesec 6 točk. Pri Fužinarju sta dosegla največ točk: Žiga Mori 10 in David Ranc 6 točk. Tekme četrtfinala slovenskega pokala  bodo na programu v sredo 20. novembra, soboški odbojkarji pa bodo takrat igrali proti kranjskemu Triglavu.

V 7. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane sta na kegljišču v Radencih Lendava in Lokomotiva iz Maribora igrala 4:4.  Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 580, Janez Šimon 564 in Boris Tisovec 521, pri Lokomotivi je bil najboljši posameznik Mirko Harc ,ki je podrl 547 kegljev. Na lestvici še naprej vodi Lokomotiva z 10. točkami, Lendava na 10. mestu pa je zbrala pet točk.

V Mengšu je bil odprti zimski teniški turnir slišečih igralcev na katerem je igral tudi Marino Kegl iz Murske Sobote. Kegl je v prvem kolu premagal Joba Japlja iz Medvod s 6:4 in 6:2, v drugem kolu je bil boljši od Tilna Kovača iz Šentjurja s 6:4  in 6:1; v četrtfinalu pa je bil od Marina Kegla boljši Jan Kupčič iz mariborskega  Branika z rezultatom  3:6, 6:1 in 6:4.

V zadnjem jesenskem kolu v prvi puconski ligi malega nogometa so igrali takole: Izvir Gorica – Breza Brezovci 1:5, Pečarovci – Moščanci  3:0, Vaneča – Roma Dolina  4:4, Predanovci –  Strukovci 0:6, Puževci – Vidonci 2:3 in Košarovci – Sebeborci 3:6.  Naslov jesenskega prvaka so osvojili Pečarovci s 26.točkami pred Brezo s 23. in Košarovci, ki imajo 22 točk. Najboljši strelec je Jan Matis iz Sebeborec z 18.zadetki.

 V drugi puconski ligi malega nogometa   so igrali takole: Poznanovci – Lemerje 5:5, Vadarci – Dankovci 5:1, Legende Lemerje  – Motovilci 0:15, Prosečka vas – Beznovci 5:2, Šalamenci – Bodonci 4:3 in Kuštanovci – Otovci 2:4. Jesenski prvaki so  Vadarci pred Poznanovci obe ekipi s po 28.točkami pred Motovilci ,ki jih imajo 25. Na lestvici strelcev je najboljši  Goran Sever iz Poznanovec s 24.zadetki.

Vodstvo tekmovanja Pomurske nogometne lige ,kar zdaj opravlja Medobčinska nogometna zveza Lendava,  je danes sporočilo, da zaradi neustreznega stanja igralnih površin sobotne in nedeljske nogometne tekme 14. kola v pomurski nogometni odpadejo in bodo na programu  na pomlad 2020. Po 13.kolih je v vodstvu Polana z 32. točkami pred Turniščem, ki jih ima 29 in Gradom, ki ima na tretjem mestu 27 točk. Med strelci vodi Andrej Žugelj iz Polane s 15.zadetki.