Domov

Šport

18 novembra 2019 Šport


V 4. kolu  ženske mednarodne košarkarske ekstra lige je v Murski Soboti ekipa Ženskega košarkarskega kluba Pomurje premagala novomeško Krko z rezultatom  56:53. Za soboško košarkarsko ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Simona Kuzma 25, Mia Žekš 12 ter  Valentina Küplen, Aneja Stojko in Natalija Rebrica po 6 točk: pri Krki se je odlikovala Uma Bobić z 19.točkami.

Na drugem turnirju državnih strelskih lig v članski konkurenci se je v Kidričevem  med pomurskimi strelci posamično  z zračno pištolo najbolje odrezal Dominik Vnuk iz Strelskega društva Štefan Kovač  iz Turnišča ,ki je  zasedel prvo mesto.  Moštveno so bili Turniščani v prvi A ligi  sedmi.  V streljanju s standardno zračno puško so v prvi A ligi bili Turniščani peti, Ljutomerčani deveti in Črenšovci deseti. V prvi B ligi   posamično je  zmagal Peter Šomogoy iz dobrovniškega Jezera, tretji pa je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani. Moštveno so tekmovalci Strelskega društva Jezero bili drugi in Športno strelskega društva Murska Sobota tretji.

Drugi dan mednarodnega tekmovanja judoistov Nagaoka v Ljubljani je na tekmovanju nastopilo 238 judoistov iz 40 klubov. Med člani v kategoriji do 90 kg je zasedel drugo mesto Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana,  med članicami pa je bila v kategoriji do 78 kg druga Maša Štuhec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru.

V Ljutomeru je bilo srednješolsko prvenstvo Pomurja v odbojki  za dekleta na katerem je nastopilo pet srednjih šol.  Prvo mesto je zasedla ekipa Gimnazije Murska Sobota, ki je v finalu premagala dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča  iz Ljutomera z 2:0. V tekmi za tretje mesto je Dvojezična srednja šola Lendava bila boljša od Srednje zdravstvene šole iz Murske Sobote z 2:0.

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je ekipa None Pomurja iz Beltinec  na Kodeljevem premagala Krim s 5:2. Za Pomurke so dosegle zadetke: Špela Kolbl tri ter po enega Luana Zajmi in Sara Makovec. V naslednjem kolu bodo Pomurke v nedeljo 24. novembra v Bratoncih gostile ekipo Radomelj.

V 4. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je Ali Leona bar iz Ljutomera  dobila dvoboj proti Pikadu klubu Gaj iz Murske Sobote s 25:0.  Team maži bar Ižakovci je premagal Kuovrane iz Filovec z 19:6, Čarne vrane  iz Ižakovec pa so premagale  Naš bar iz Melinec z 21:4. Na lestvici  vodi Pikado klub Špirič iz Černelavec,ki je bil v tem kolu prosti pred ekipo Team maži bar iz Ižakovec obe ekipi imata po 6. točk. Na tretjem mestu je ljutomerska ekipa Ali Leona iz Ljutomera s štirimi točkami.

V   4. kolu druge pomurske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Kocka bar Renkovci – Žuta kuča Bučečovci  12:13, Mokoš Bakovci – Dokležovje 13:12, La Tina bar Velika Polana –  Berta bar Ižakovci 17:8 in Bar Tiffani Črenšovci – Picolo Melinci 13:12. Na lestvici vodi Žuta kuča iz Bučečovec z osmimi točkami.

 Pa še tale žalostna novica. V  93. letu se je iztekla življenjska pot  Milice Šumak Zemljič iz Ljutomera, ki je bila v času  od 1947 – 1952 kot članica zagrebške Mladosti odlična atletinja in športna pedagoginja,  ki je nastopala v tekih na krajših progah ter v skoku v daljino in višino ter  v suvanje krogle. Osvojila  je 15 naslovov državne prvakinje in postavila  15 državnih rekordov  v nekdanji Jugoslaviji. Leta 1951 je bila izbrana za športnico Jugoslavije, v Sloveniji pa je leta 2015 dobila Bloudkovo plaketo.