V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

19 novembra 2019 Šport


Badmintonski klub Mladost je v Lendavi pripravil  mednarodno  turnir rekreativcev v badmintonu za pokal Lendave.  Med udeleženci iz Češke, Hrvaške in Slovenije  je moštveno zmagala  ekipa Čakovca, ki je bila v finalu boljša od I. ekipe Lendave, tretje mesto  je osvojila  2. ekipa Lendave, ki je bila v neposrednem dvoboju boljša od rekreativcev iz Prage. Za obe lendavski ekipi so igrali: Saša Pahor, Sašo Kranjc, Igor Šendlinger, Bojan Sekereš, Jasmina Orban, Simona Kocet, Tatjana Koša in Ladislava Hranilović.

V  osmini finala avstrijskega nogometnega pokala za članice so avstrijske prvakinje igralke St. Pőltna šele v drugem podaljšku premagale ekipo Landhausa z rezultatom 5:2 in se uvrstile v četrtfinale.  Zadetek za St. Pőlten je dosegla v 107. minuti tudi kapetanka slovenske ženske reprezentance Mateja Zver doma iz  Gornje Bistrice.

V Puconcih je bil drugi  turnir v malem nogometu za zavode in podjetja, ki imajo sedež v Občini Puconci.  Med šestimi ekipami je zmagal puconski Cerop, ki je v finalu premagal Murexin z 1:0. Tretje mesto je zasedla ekipa Rota. Najboljši igralec na turnirju je bil Mitja Šemen iz Murexina, najboljši strelec Leon Sreš in vratar Rihard Ficko oba iz zmagovite ekipe puconskega Ceropa.

Strelsko društvo Janka Jurkoviča je v Svetem Juriju pripravilo 2. turnir regijske strelske lige v streljanju s serijsko zračno puško.  Na drugem turnirju so bili najboljši Domajinci  v postavi: Goran Gyoha, Martin Marič in Denis Benko, drugi so bili strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija v postavi: Franc Kurnik, Marjan Horvat in Anton Kocbek. Na tretje mesto so se uvrstili strelci Ljutomera  z ekipo Marjan Zadravec,  Mladen Kosi in Zoran Trstenjak. Posamično je bil najbolj natančen Goran Gyoha iz Domajinec s 369.krogi, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča in tretji Igor  Makari  iz soboškega strelskega društva, oba sta zadela po 367 krogov.

V Murski Soboti je bilo  odigrano  prvo kolo namiznoteniške lige v kateri nastopa sedem ekip. V prvem kolu je ekipa mladih Sobote premagala Spin iz Murske Sobote s 7:3.  Pri  zmagovalni ekipi Sobote sta se odlikovali s tremi zmagami: Anamarija Horvat in Eva Horvat.  Ekipa TNT iz Murske Sobote je premagala Markišavce z 8:2. Za ekipo TNT  sta po trikrat zmagala Vojko Gumilar in Ivan Trplan. Jelenov hram iz Beznovec in Alf iz Murske Sobote  sta igrala 5:5. Za Jelenov hram je trikrat zmagal Zdenko Uzelac, za  ekipo TNT  sta po dvakrat zmagala Črtomir n Franc Just. Ekipa BRDM iz Murske Sobote je bila v prvem kolu prosta.