Domov

Šport

20 novembra 2019 Šport


V švedskem mestu Sandviken je v tretji tekmi  kvalifikacijskega nogometnega turnirja starostne kategorije U – 19  za nastop na evropskem prvenstvu reprezentanca Slovenije  premagala Estonijo z rezultatom 7:0 in zasedla drugo mesto s petimi točkami; prvo mesto je zasedla Ukrajina s 7.točkami. Obe reprezentanci  sta se uvrstili v elitni krog kvalifikacij. Za izbrance selektorja  Agrona Šalje  sta igrala tudi nogometaša Mure  Kai Cipot, ki je dosegel tudi enega od zadetkov za Slovenijo in Žiga Laci. Švedi gostitelji kvalifikacijskega turnirja so po porazu z  Ukrajino z 2:1  zasedli   tretje mesto.

Na 49. odprtem prvenstvu Varaždina v namiznem tenisu  so med 400 igralci iz šestih držav sodelovali tudi pomurski igralci.  Najbolje sta se   odrezali  v  konkurenci mladink  v dvojicah Blažka Harkai iz puconske Keme  in  Ina Unger iz Cirkovc, ki sta zasedli prvo mesto.  

V slovenski vzhodni super ligi v elektronskem pikadu  so  v 3.kolu igrali takole: Kava bar vila Monde  Ptuj – Top Gun Kiraly Grlava 7:10, Monroe caffe  Odranci – Slavček Gornji Slaveči 9:8 in Top Gun Gorjak Grlava – Friend’s team Sveti Jurij 13:4. Na lestvici vodi Kava bar vila Monde s Ptuja  drugi je Top Gun Gorjak in tretji Top Gun Kiraly oba iz Grlave ,  vsi s  šestimi točkami.

V 4. kolu pomurske košarkarske lige  je v Murski Soboti ekipa None iz Murske Sobote premagala lendavski Lindau  z 59:53. Za soboško Nono je dosegel Jure Bilič 18 točk in za Lindau Dušan Frančič 17 točk. V preleškem lokalnem derbiju je Košarkarsko  društvo Ljutomer premagalo Košarkarski klub Lotmerk  s 64:50. Pri zmagovalni ekipi Ljutomera je Andrej Copot dosegel 19 točk in pri poraženi ekipi Lotmerka je Patrik Topolnik  dosegel 16 točk. V tretji tekmi je Sistemorg Beltinci bil boljši od Športnega društva Murska Sobota s 75:61. Pri Beltinčanih je Marko Kukel dosegel 21 točk in pri Sobočanih  Damjan Žilavec 24. Na lestvici vodi Nona iz Murske Sobote z 8. točkami.

Končan je bil   jesenski  del tekmovanja v Gorički ligi malega nogometa. V  zadnjem jesenskem kolu so igrali takole:  Neradnovci – Hajduk Adrijanci  7:3, Carioke Markovci – Srebrni breg Martinje 6:8, Inter Dolič – Domanjševci 3:7, Isyp Šalovci – Gornji Petrovci 2:22, Stanjevci – Dolenci 4:4 in Čepinci – Pizzerija Kučan Križevci 3:6. Naslov jesenskega prvaka so osvojili Gornji Petrovci s 36.točkami pred Lucovo, ki jih ima 33 in  Neradnovci,  ki so zbrali 30 točk. Na lestvici strelcev se je na prvo mesto uvrstil Miran Bencik iz ekipe Gornjih Petrovec s 54. zadetki. Danes ob 20. bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti prva četrtfinalna tekma za pokal Odbojkarske zveze med Panvito Pomgradom, ki je četrta na lestvici prve lige in ekipo Odbojkarskega kluba Hiša na kolesih Triglav Kranj ,ki je na 5. mestu prvoligaške lestvice.  Današnji tekmi bo sledila še prvenstvena tekma 9. kola , ki bo   v soboto 23. novembra ob 19. uri v Murski Soboti  med istima ekipama.