Domov

Šport

4 decembra 2019 Šport


Na  50. izredni skupščini Namiznoteniške zveze Slovenije  v Ljubljani  je bil  na predlog Namiznoteniškega kluba Krka iz Novega mesta , po krajšem premoru ,    znova izvoljen za novega predsednika osrednje slovenske zveze Marjan Hribar, ki  je zdaj tudi župan Občine Šmarje pri Jelšah.  Hribar je nasledil Blaža Brodnjaka  iz Ljubljanske banke, ki  je  po krajšem času odstopil s tega položaja. Za Hribarja je na skupščini   od 25 prisotnih delegatov glasovalo   24 delegatov. Za svoja pomočnika si je Hribar izbral Miroslava Matijševića in Jožeta Mermala. Zdaj se je razpletla že  tudi težava s tekmovanjem v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane, ki se bo začela šele 14. decembra v njej pa nastopa iz Pomurja le  moška  ekipa puconske Keme.

V  3.kolu druge avstrijske lige v badmintonu   je ekipa BSC Linza v gosteh premagala ekipi Dunaja z rezultatom 6:2. Za Linz je eno zmago v igri dvojic prispeval tudi  Miha Horvat iz Lendave, ki je v igri dvojic  skupaj s soigralcem Igorjem Cimburjem premagal   dvojico  Vilson Virttanirapel  –  Christoph Fraantes   z rezultatom 2:1. Jesenski del tekmovanja je ekipa BSC Linza 70 končala z 9.točkami na prvem mestu. 

V 3.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  je Retro caffe iz Lendave premagal  II. ekipo Kvatro gala iz Doline z 10:6. Matko bar iz Kapce je bil boljši od I. ekipa Kvatro gala z 10:6. Boom bar iz Gaberja je  utrpel poraz od Lero bara  iz Petišovec z 10:6, Ekstra bar Petišovci in Estra bar  iz Pinc pa sta igrala 8:8. Na lestvici vodi   Retro cafe iz  Lendave  z 8.točkami.

Na športnem tekmovanju  treh srednješolskih   mest v Zalaegerszegu na Madžarskem  so  imeli dijaki tekmovanji v streljanju z zračno puško in v odbojki. V  streljanju je zmagal  Zalaegerszeg z 912.krogi, druga je bila Srednja dvojezična šola Lendava z 813.krogi.  Na tekmovanju v odbojki je zmagal Varaždin , ki je bil boljši od Dvojezične srednje šole Lendava z 2:1 v tekmi za drugo mesto pa so Lendavčani bili boljši od Zalaegerzsega z 2:0.

Prvi smučarski sejem rabljene opreme je minulo soboto v Murski Soboti v organizaciji Smučarskega kluba Prekmurje obiskalo 250 obiskovalcev. Naslednji smučarski sejem bo  v organizaciji Smučarskega kluba Gornja Radgona v soboto 7. decembra med 9. in 12. uro v Domu gasilcev Gornja Radgona, v nedeljo 8. decembra pa bo smučarska sekcija ljutomerskega Partizana pripravila sejem rabljene opreme v dvorani ŠIC-a  med  9. in 12.uro. Zanimanje za sejme je veliko predvsem pri starših, ki radi pridejo na zamenjavo  predvsem otroške smučarske opreme.