Domov

Šport

5 decembra 2019 Šport


Na mednarodnem  turnirju v judu za pokal Like v Zagrebu so bili med tekmovalci tudi prleški judoisti. Najbolje se je med 599 judoisti iz 77 klubov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine  Črne Gore, Grčije, Italije in Slovenije  odrezala  med 16 letniki Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci, ki je v kategoriji do 52 kg zasedla drugo mesto. Med ostalimi judoisti iz Prlekije je bila Urška Rižnar v kategoriji do 48 kg peta, sedma pa je bila Nika Orlovčič,  obe iz judo sekcije ljutomerskega Partizana.

V   zaostalem srečanju prve slovenske odbojkarske lige za člane je Krka v Novem mestu premagala Panvito Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 3:1. Soboški odbojkarji so v Novem mestu v drugem nizu po vodstvu gostiteljev uspeli izid izenačiti, v preostalih dveh nizih pa so bili odbojkarji Krke  boljši nasprotnik. Za soboško ekipo Panvite Pomgrada  so dosegli največ točk: Zlatko Pulko 18, Žan Bedrač 8 ter Nikola Ražanatovič  in Jakob Rojnik po 6 točk; pri Krki se je odlikoval Marin Kosmina z 20.točkami. Na lestvici vodijo Mariborčani s 27.točkami,  odbojkarji  Panvite Pomgrada  so  s 14.točkami na petem mestu. V  soboto bo Panvita Pomgrad gostovala pri Hočah, ki so  šeste na lestvici.  

V 6. kolu pomurske košarkarske lige je vodilna ekipa Košarkarskega društva Ljutomer premagala lendavski Lindau s 67:63, Za Ljutomerčane je dosegel največ točk: Andrej Copot 28, pri Lendavčanih  se je odlikoval  Dušan Frančič z 29. točkami. Sistemorg Beltinci, lanski prvak lige, je premagal Tropicano iz Bostrice z 79:75. Za Beltinčane je dosegel največ točk Aleš Novak  28 in za Bistrico Danijel  Tratnjek  24.  V tretjem srečanju je  Športno društvo Murska Sobota utrpelo poraz proti Košarkarskemu klubu Lotmerk z 79:70. Za Mursko Soboto je  Damjan Žilavec dosegel 20 točk in za Lotmerk Tadej Berce 21 točk.  Na lestvici,  po nepopolnem 6.kolu,  vodi Košarkarsko  društvo Ljutomer z 10. točkami pred Košarkarskim klubom Lotmerk  tretji pa je Košarkarski klub Nona iz Murske Sobote oba   z 8. točkami.

V  prvem kolu pomurske namiznoteniške lige, kjer sodeluje  sedem ekip ,  je združena ekipa Lipa/Beltnci premagala III ekipo puconske Keme s 6:4. Za zmagovalno ekipo Lipa Beltinci  sta po dvakrat zmagala: Viktor in Thomas Tkalec po enkrat Ivo Sklizovič ter dvojica: Viktor Tkalec – Ivo Sklizovič. Ekipa Sobote mladi je premagala Jelenov hram iz Beznovec  s 6:4. Za soboško ekipo sta po dvakrat zmagali: Anamarija Horvat in Eva Horvat enkrat pa je zmagal Luka Šantavec in dvojica: Anamarija in Eva Horvat; za Jelenov hram iz Beznovec je trikrat zmagal Jože Žekš  enkrat pa Ivan Ocepek. II. ekipe veteranov Sobote je utrpela poraz proti Mali Nedelji s 6:4. Za Soboto je trikrat zmagal Dominik Maček enkrat pa dvojica: Dominik Maček – Vojko Gumilar; za Malo Nedeljo  so po dvakrat zmagali:  Roman Štuhec, Marko Kreft in Igor Belec. Na lestvici vodijo: ekipa mladih Sobote, Mala Nedelja in Lip/Beltinci s tremi točkami.