Domov

Šport

28 aprila 2017 Šport


 

Na 3. Markovskem  malem tekaškem maratonu je v Markovcih   teklo  305 tekačev in to na 10 in 21 km dolgih progah. Na polmaratonu je v absolutni ženski konkurenci zmagala Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki je 21 km dolgo progo pretekla v času  1:41,45. Na tretje mesto se je uvrstila Vlasta Lunežnik iz Tekaške sekcije Radenske, ki je bila v svoji kategoriji zmagovalka.  V moški konkurenci je bil v absolutni konkurenci Dušan Fister  deveti, v svoji kategoriji pa drugi.  Starejši Iztok Fister , oba sta tekla za Kolesarski klub Tropovci, pa je bil v absolutni kategoriji deseti in v svoji kategoriji tretji. Med ostalimi pomurskimi tekači  je bil Endre Gőnter iz Atletskega kluba Panvita  enajsti in v svoji kategoriji šesti. Na 10 km dolgi progi je zmagala Andreja Gorčan iz Atletskega kluba Panvita, Katarina Sočič z Vaneče je bila peta. Med člani je bil na 10 km dolgi progi Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita četrti.

Na drugi tekmi slovenskega lokostrelskega pokala 3D je v Ložnici pri Žalcu med 175. lokostrelci  nastopilo tudi  8 članov Lokostrelskega kluba Lendava. Med člani se je z instinktivnim lokom uvrstil na drugo mesto Kristijan Horvat, tretji pa je bil Gyula Cseh. Na tretje mesto z dolgim lokom se je med člani  uvrstil Jožef Hozjan, najbolje pa se je uvrstil z instinktivnim lokom v kategoriji dečkov Dominik Biro, ki  osvojil prvo mesto.

V Mariboru na dvodnevni  pokalni tekmi v modernih tekmovalnih plesih  so sodelovali člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.  Najbolje sta se odrezala Aleš Ivanuša, ki je v posamični konkurenci v breakdancu zmagal, prvo mesto pa je osvojila tudi plesna skupina  v breakdancu v postavi:  Aleš Ivanuša, David Cimerman, Filip Kovačič in David Ori. Ob dveh prvih mestih  so tretja mesta osvojili še: Jaka Slekovec v kategoriji hip hop med mladinci, David Cimerman v breakdancu med člani ter ekipno mala skupina v hip hopu ter II. ekipa Plesnega kluba Zeko   med člani v hip hopu.

 

Na državnem prvenstvu v golfu za amaterje je na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah zmagal  Jani Šribar iz Golf centra Zlati grič. Med pomurskimi golfisti se je na 14. mesto uvrstil Boštjan Kous, Ljubomir Kološa je bil 16., Zvonko Mlinarič se je uvrstil na 17. in Dušan Bencik, vsi iz Golf kluba Moravske Toplice,  na 19.mesto.

V Moravskih Toplicah so v tekmi  državnega prvenstva v hokeju na travi  med 10 letniki  Lipovci z mešano ekipo  premagali Moravske Toplice z rezultatom 3:1. Za Lipovce sta dosegla zadetke: Marcel Stanko in Brina Smodiš; častni zadetek za Moravske Toplice pa je dosegla Ema Vőrőš.

V 15.kolu prve Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci  premagali Neradnovce z rezultatom 4:2. Še ostali rezultati:  Stanjevci – Carioke Markovci 2:5, Domanjševci – Lucova 4:10 in Matjaševci – Srebrni breg Martinje 3:4. V drugi Gorički ligi  je vodilna Pizzerija Kučan iz Križevec v Prekmurju tesno premagala Inter iz Doliča z rezultatom 7:6. Še ostali rezultati: Čepinci – Isyp Šalovci 3:2, Hajduk Adrijanci – Dolenci 0:3, Šulinci pa so bili prosti.