Domov

Šport

6 decembra 2019 Šport


V zadnjem, 20.kolu  prve slovenske nogometne lige Telekom  sta  v Murski Soboti v četrtek   pred  1300 gledalci Mura in  Bravo  iz Ljubljane  igrala  1:1. Za Bravo je dosegel vodilni zadetek David Brekalo po podaji Luke Žinka že v 9.miniti.  Izid je izenačil 17 letni Žiga Laci, ki je po podaji Marka Brkiča  v  21. minuti , ko je premagal vratarja Igorja Vekiča za izid 1:1. Jesenska prvakinja je Olimpija  iz Ljubljane  z 42.točkami, Mura na petem mestu ima  33 točk. Spomladanski del tekmovanja se bo nadaljeval 22. februarja, ko bo Mura gostovala pri Domžalah.  Več o nogometni  tekmi bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na 43. mednarodnem strelskem tekmovanju za pokal  Mladosti so  v Zagrebu  tekmovali s standardno zračno puško tudi pomurski strelci. V članski konkurenci  je med  68. strelci iz osmih držav bil med pomurskimi strelci najboljši Jure Sočič iz soboškega društva, ki se je s 616, 3. krogi uvrstil na 19. mesto. Med ostalimi pomurskimi strelci  je bil Leon Režonja iz Turnišča s 614,7. krogi 28., zanimivo, da je Rajmond Debevec s 611,7. krogi zasedel šele 36.mesto. Med ostalimi strelci je bil Tadej Žalik iz Turnišča 41. in Patrik Farkaš iz soboškega društva se je uvrstil na 46. mesto.

Na moštvenem pokalu Slovenije v judu za   kadete in kadetinje v Ljubljani  je ekipa judo sekcije  ljutomerskega Partizana v kadetski konkurenci zasedla drugo mesto. Za ljutomersko ekipo so tekmovali: Diana Šterman, Sara Vrbančič, Anemari Bratinščak, Miha Rudolf, Niko Kuzma, Rok Škrbenta, Nejc Škrget, Blaž Emerišič in Kai Šalamun.

V  Ljutomeru, v novi športni dvorani ŠIC- a bo  jutri  ob 9. 20. mednarodni turnir v malem nogometu v spomin na Janka Makoterja.  Sodelovalo bo kar 18 ekip iz Srbije, Hrvaške in Slovenije. Finale tekme se bodo  v Ljutomeru začele jutri ob 18.30, tekma za tretje mesto bo v Ljutomeru jutri ob 23.30 ter finalna tekma  za naslov zmagovalca točno opolnoči iz sobote na nedeljo.

V 5.kolu  prve vzhodne slovenske lige v elektronskem pikadu  je v goričkem derbiju Friend’s team od Svetega Jurija premagal Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč z rezultatom 11:6. Monro caffe iz Odranec pa je bil boljši od Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi z rezultatom 10:7. Tekma med Top Gun Gorjakom in Top Gun Kiralyijem iz Grlave pa je bila preložena. Po nepopolnem  5. kolu vodi Top Gun Gorjak iz Grlave z 9.točkami, danes so na programu v vzhodni slovenski ligi že dvoboji šestega kola.

Pikado klub Gornji Slaveči bo jutri ob 17. pripravil v Športno rekreacijskem centru Gornji Slaveči 11. Miklošev rang turnir. Organizatorji so v Gornjih Slavečih za vse ženske tekmovalke pripravili posebno darilo v obliki Miklavža.

V Murski Soboti je bilo odigrano 3. kolo v soboški namiznoteniški ligi, kjer sodeluje sedem ekip. Vodilna ekipa BRDM iz Murske Sobote je premagala ekipo Odpisani iz Murske Sobote s 6:4. Za ekipo BRDM sta po dvakrat zmagala: Luka Šantavec in Anamarija Horvat, po enkrat pa Eva Horvat in Timi Gider; za Odpisane je trikrat zmagal Dominik Maček ter enkrat  dvojica: Dominik Maček- Rajko Grčar. Ekipa ALF iz Murske Sobote je  bila boljša od Markišavec s 6:4. Za ALF je trikrat zmagal  Črtomir Just , dvakrat Franci Just ter enkrat Ludvik Lazar.  Za Markišavce je dvakrat zmagal Milan Pavlin ter enkrat Marjan Fridrich in dvojica: Marjan  Fridrich – Milan Pavlin. Ekipa Spina  iz Murske Sobote je premagala  TNT iz Murske Sobote z  9:1. Za  Spin  sta Luka Žagar in Zlatko Veselinovič zmagala po trikrat, po enkrat pa  Boris Žagar  in dvojica:  Luka Žagar – Zlatko Veselinovič. Za ekipo TNT je dosegel eno zmago Drago Wolf.  Naslednje kolo bo na programu 9. decembra ob 19. v Murski Soboti.