V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

7 decembra 2019 Šport


V uvodni odbojkarski  tekmi 9. kola  v prvi B slovenski ligi za članice je  sinoči ekipa Weiler Voley Zreče v Ljutomeru premagala odbojkarice Ljutomera s 3:0. Za Ljutomerčanke so na tekmi dosegle največ točk: Kaja Makoter 7, Sara Sakovič 5 in Adela Pintarič tri točke; pri zmagovalni ekipi Zreč se je odlikovala  Špela Majcen  z 12.točkami.

Brez točk so ostale v isti ligi tudi odbojkarice Roto Keme, ki so v zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Triglava iz Kranja, Gorenjke pa so zmagale s 3:1.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je  v uvodni dirki na 1660 metrov dolgi progi zasedel tretje mesto Analin na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:17,2.

V  uvodnih srečanjih 18. kola poljske ekstra nogometne lige je sinoči Gornik iz Zabrza za katerega je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec  premagal  Wislo iz Krakova s 4:2.  Manj uspeha je imel Matej Pučko iz Šalinec , kajti njegova Korona je pred domačimi gledalci izgubila proti  Arki iz Gdynie tesno z 1:0.

V Prvačini pri Novi Gorici je bil drugi državni rang turnir v elektronskem pikadu, kjer so bili uspešni tudi pomurski igralci. Med mladinci je zmagal Leon Bagari iz Friend’s teama od Svetega Jurija, drugi je bil  Luka Marinič iz Top Gun Grlave in tretji Patrik Bagari iz Friend’s teama.  Med člani je v A skupini zmagal Bejamin Pratnemer iz Hoč, drugi je bil Rene Grah iz Top Gun Grlave. Med članicami je zmagala Jasmina Hartman iz Pikado kluba Čuk iz Velenja.

Avto moto zveza  Slovenije je v festivalni dvorani  v Ljubljani razglasile najboljše športnike in društva  v avto moto športu. Za leto 2019.  Naslov športnika leta je  je tretjič zapored osvojil motokrosist  Tim Gajser, ki je v letu 2019 zmagal na  devetih dirkah v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Eno priznanje so prejeli tudi pomurski športni delavci. Za odlično organizacijo dveh dirk v speedwayu v letu 2019 je dobilo posebno plaketo Športno društvo  Speedway team Lendava, ki ga vodi predsednik Andrej Matjašec.

Nogometno društvo Nafta je v Lendavi pripravilo v telovadnici Dvojezične srednje šole   mednarodni turnir v malem nogometu z naslovom: Mladi upi. Med 7 letniki je zmagala soboška Mura, tretji so bili Gančani in četrta Čarda. Med 9 letniki je zmagal ZTE iz Zalaegerszega  pred Bakovci, četrti so bili Gančani. Med 11 letniki je zmagal Lenti, drugi so bili Odranci in četrti Vipoll iz Veržeja. Med 13 letniki pa je zmagala I. ekipa Peća, Gančani pa so zasedli tretje mesto.

Karate kluba Murska Sobota je ob 40 letnici delovanja pripravil klubski turnir v športnem karateju . Na turnirju so v katah v svojih kategorijah zmagali:  Tilen Jug, Katarina Sluga, Danilo Horvat, Jernej Rogač, Nisa Kocet, Sara Ritlop, Nejc Oblak, Ema Vida, Nik Jug, Alen Lovenjak in Dorina  Musić. V športnih borbah  so na klubskem turnirju zmagali: Luka Šobak, Nino Ratoša, Maximiljan Farkaš, Hana  Husar, Sara Ritlop in Nejc Oblak. Najboljši športniki  so bili v letu 2019 med 11 letniki Sara Ritlop pred Blažem Križaničem, v skupini od 11 do 15 let: Nino Ratoša pred Jernejem Stvarnikom in med karateisti nad 15 let starost : Luka Šobak pred Tilnom Jugom.  

V Kupšincih  sta Krajevna skupnost Kupšinci in Športno društvo Kupšinci pripravila prvi turnir v namiznem tenisu.  Med 28 tekmovalci je zmagal Davorin Panič, drugi je bil Franc Nemec in tretji Tilen Jurkovič.