Domov

Šport

24 decembra 2019 Šport


Čeprav se kolesarsko leto izteka pa športniki ta čas še niso v popolnem mirovanju. Zveza za hokej na travi Slovenije je pripravila  predbožično  trenersko delavnico, ki je bila na programu v prostorih Panonske vasi v Tešanovcih  , telovadnice Osnovne šole III v Murski Soboti in v telovadnici podružnične osnovne šole v Krogu.  Delavnico je vodil belgijski hokejski  trener  hrvaškega porekla Tomislav Jamačić in 12 udeležencev je bilo s pridobljenim znanjem izjemno zadovoljnih. Zraven teoretičnega dela   na uvodnem delu je bila na programu tudi prikazana oblika treninga z igralci in ob koncu je bila še hokejska tekma  v kateri so sodelovali tudi hokejski trenerji. Slovenski hokejisti pa bodo izkušnje lahko že uporabili na drugem turnirja državnega turnirja v dvoranskem hokeju, ki bo na programu 5. januarja v zeleni dvorani v Puconcih.

Namiznoteniški klub Sobota je  v Murski Soboti pripravil 5. Božično novoletni turnir v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo  29 igralcev v štirih kategorijah. Med začetniki je zmagal Aljaž Kokolj Povh, drugi je bil Filip Horvat Mohar. Med mladimi do 15 let starosti je zmagal Luka Šantavec druga pa je bila Eva Horvat. Med igralci starimi nad 15 let je zmagal Dominik Maček, drugi je bil Boris Žagar in tretji mesti sta si razdelili: Zlatko Veselinović in Luka Žagar. V dvojicah sta zmagala: Dominik Maček in Luka Šantavec pred dvojico: Boris in Luka Žagar.

V  6.  kolu lendavske pikado lige so igrali takole: Retro caffe Lendava – Lero bar Petišovci 9:7, Extra bar Petišovci – Boom bar Gaberje  6:10, Kvatro Gal II Dolina – Matko bar Kapca 3:12 in West bar Pince – Kvatro Gal Dolina 4:12. Na lestvici vodi lendavski Retro caffe s 14. točkami, sledijo pa: Lero bar Petišovci, Matko bar Kapca in Kvatro Gal I Dolina , ki imajo po   12 točk. Zadnje letošnje kolo  v lendavski pikado ligi bo na programu v četrtek 26. decembra.