Domov

Šport

26 decembra 2019 Šport


Pomurski letalski modelarji s prostoletečimi modeli so v decembru uspešno zaključili letošnjo tekmovalno sezono.  Na pokalu Letalsko modelarskega centra Miren v Vipavi je Boštjan Bagari iz Aerokluba Murska Sobota  v kategoriji F l A z modeli z vleko na vrvici zasedel drugo mesto. Miha Lemut iz Modelarskega  društva Pomurja je bil   v skupni uvrstitvi peti. Damjan Meolic iz  Modelarskega  klub Ftič iz Mlajtinec  je  v kategoriji F l B  s pogonom na gumo zasedel četrto mesto.  Pomurski modelarji v mladinski konkurenci: Žiga Tomašev, Hana Bedrnjak in  Tim Habjanič pa so zasedli prva tri mesta v kategoriji F l A. Z majhni modeli  F l H  je zmagal Maj Habjanič, kjer je bil  mlajši brat Tim Habjanič tretji. Kar pet pomurskih modelarjev  si je pridobilo pravico sodelovanja s slovensko reprezentanco v letu 2020  na mednarodnih tekmovanjih o čemer  bomo še poročali.

Na Ravnah je bil  moštveni kvalifikacijski namiznoteniški turnir za nastop na  finalu državnega prvenstva. Med mladinci je ekipa puconske Keme zasedla v postavi: Jure  Smodiš, Jani Lipič in Nino Šegula. Zmagali so igralci Inter diskonta Rvane na Koroškem ekipa Sobote  za katero so igrali: Rok Kapun, Luka Šantavec in Timi Gider pa je bila tretja. Med mladinkami  je na Ravnah na Koroškem zasedla na kvalifikacijskem turnirju prvo mesto puconska Kema  v postavi: Blažka Harkai, Ana Kovačec in Živa Dogar, ki je bila v finalu kvalifikacij boljša od lanskih prvakinj deklet iz Megnša. Ekipa Sobote z  igralkami: Anamarijo Horvat, Evo Hauko in Evo Horvat   je bila med mladinkami peta. Na finalni turnir državnega prvenstva za mladince in mladinke sta se uvrstili obe puconski namiznoteniški ekipi.

V Gornjih Črncih je Pikado klub Blak Dragon pripravil 4. rang turnir medobčinske pikado lige Goričko na katerem je sodelovalo kar 51 igralcev. Zmagal  je  Rok Durič iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija, drugi je bil Leo Šarkezi iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč in tretji Primož Roudi iz ekipe Goričanci Radovci. Na  četrto mesto se je uvrstil Robert Štertak iz Pikado kluba Slavček peti mesto  sta si razdelila: Mihael Horvat  iz Black Dragona Gornji Črnci in Sašo Ribaš iz Pikado kluba Goričanci.

Pomurski pikadisti   se že pripravljajo na 14. tradicionalni mednarodni  novoletni turnir v elektronskem pikadu, ki bo  v Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem  v soboto 4. januarja ob 16.uri za dvojice in ob 19. za posameznike. Lani je na 13.  turnirju sodelovalo preko 100 igralcev pikada.