V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

28 decembra 2019 Šport


Na 18. novoletnem turnirju v namiznem tenisu so v Ljutomeru je  med 30 igralci zmagal Aleš Ploj iz Športnega društva Cven, drugi je bil Darko Fijavž iz Partizana Ljutomera, tretji mesti sta si razdelila: Marko Kreft iz Spina Mala Nedelja in Robi Gerenčer  iz Lendave. Od 5. do 8. mesta  so se uvrstili: Boris Žagar iz Murske Sobote, Silvo Slaček iz Maribora ter Dušan Masten in Šeki Drnadalaj oba iz Namiznoteniškega kluba Mala Nedelja.

Kegljaški klub Ceršak je pripravil 11.  mednarodni božično novoletni turnir v kegljanju. V ženski konkurenci so  nastopile tudi članice Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstila na 15. mesto Vlasta Hojnik, ki je podrla 519 kegljev, na 20. mesto se je uvrstila Nataša Muršič s 511. keglji in na 25. Cvetka Štiberc, ki je podrla 496 kegljev.

Veterani Nafte iz Lendave so sodelovali v Zalaegerszegu na Madžarskem  na mednarodnem  turnirju v dvoranskem nogometu za igralce stare nad 45 let.  Lendavski nogometaši, čeprav v okrnjeni postavi,  so se odlično odrezali saj so v polfinalu premagali ekipo Ostroma s 3:2 v finalu pa so bili boljši še od Tekstil servisa z rezultatom 2:1 in zasedli prvo mesto.   Organizatorji  so izbrali za najboljšega igralca Marjana Drvariča in vratarja Ludvika Kiralyja oba iz lendavske Nafte.

Ljutomerčani so pripravili tudi 6. novoletni turnir v badmintonu. V dvojicah sta zmagala Sašo Kranjc in Sinom Kezele oba iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava, druga je bila dvojica: Dare Vargazon in Bianca Žitnik oba iz Ljutomera. V  članski posamični konkurenci je zmagal  med 21 igralci Dejan Glazer iz Celja pred Gregorjem Kovačecem iz Maribora  tretji je bil Damir Tretinjak iz Pristave in četrti Vid Govejšek iz Celja. Med mladimi igralci starimi do 15 let  je zmagal Alen Pukšič iz Ljutomera, drugi je bil Vid Bogdan iz Stročje vasi in tretja Lara Weis iz Križevec pri Ljutomeru.

V Murski Soboti pričakujejo te dni večji obisk na  drsališču, ki je postavljeno na ploščadi Martina Lutra  nasproti občinske zgradbe Mestne občine Murska Sobota. Drsališče je odprto  od  ponedeljka do nedelje med 10. in 22. uro.