Domov

Šport

31 decembra 2019 Šport


V dveh pomurskih športnih zvezah so že določili datuma za podelitev priznanja najboljšim športnikom  in športnicam v letu 2019. Ljutomerska športna zveza bo danes do polnoči še zbirala prijave na svojem spletnem naslovu predloge za  izbor najboljših športnikov za športnica, športnico, športno društvo, perspektivno športno ekipo in posameznika ter perspektivno športnico in ekipo. Posebna priznanja pa bodo podelili  tudi najboljšim  za društvene jubileje v iztekajočem se letu. Slovesnost s podelitvijo priznanj bodo Ljutomerčani pripravili v torek 28. januarja v Domu kulture v Ljutomeru.

Razpis za   zbiranje predlogov za najboljše športnike je objavila tudi Športna zveza Moravske Toplice, ki pa bo predloge v pisni obliki zbirala do petka 10.januarja. Za razliko od ljutomerske športne zveze bodo v Moravskih Toplicah nagradili za dosežke tudi   najboljšega športnika med invalidi in upokojenci izbrali pa bodo tudi zaslužnega športnega delavca v Občini Moravske Toplice.  Slovesno podelitev priznanj najboljšim na področju  športni posamično in moštveno bodo pripravili v petek 31. januarja v Športno rekreacijskem centru Moravske Toplice.

V Ljutomeru bodo  v dvorani ŠIC-a prvi petek v letu 2020 pripravili dvodnevni 2. mednarodni memorial Janka Rajnarja v odbojki. Skupno bo nastopilo 7 ekip med njimi bo   prvič  igrala   tudi  prvoligaška  ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, nastopili  bodo tudi Radenčani, vodilna ekipa v 2. slovenski odbojkarski ligi. Na turnirju bodo ob slovenskih  ekipah nastopile še ekipe  Varaždina, Gradca in  Brna iz Češke. V petek 3. januarja se bo odbojkarski turnir začel ob 15., zadnja petkova tekma  bo ob 21. V soboto drugi dan turnirja se bo tekmovanje nadaljevalo ob 10. Mali finale za tretje mesto bo ob 17.30 in veliki ob 19.30.V Ljutomeru bodo organizatorji v soboto 4. januarja ob 13. pripravili v Zdravstvenem domu Ljutomeru še  problemsko konferenco o demenci saj je nekdanji odličen odbojkar Janko Rajnar  mnogo prezgodaj umrl prav  zaradi te bolezni.

V  7. kolu lendavske  pikado lige so bili doseženi naslednji rezultati: Boom bar Gaberje – Kvatro Gal II Dolina  3:13,  Lero bar Petišovci –Extra bar  Petišovci 7:9, Kvatro Gal I – Retro cafe Lendava 11:5 in Matko bar Kapca – West  bar Pince 14:12. Na lestvici vodi Pikado klub Matko bar Kapca , drugi je Pikado kluba  Kvatro Gal I Dolina  ob imata po 15 točk na tretjem mestu pa je Pikado klub  Retro  cafe iz Lendave  s 14. točkami. 8. kolo v lendavski pikado ligi bo na programu že v četrtek 2.januarja .