Domov

Šport

2 januarja 2020 Šport


Na zadnji dan leta 2019 so ljutomerski kasaški vozniki sodelovali na mednarodnih  kasaških dirkah v Budimpešti.  V 7. dirki na 1900 metrov dolgi progi je zmagal Maugli na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec s kilometrskim časom 1:16,0. V 9. dirki pa je na 1960 metri dolgi progi bil uspešen Take Me Home pod taktirko Jožeta Sagaja mlajšega , oba sta člana Kasaškega kluba Ljutomer, s kilometrskim časom 1:16.4.

Na novoletnem kegljaškem turnirju Kegljaškega kluba Krilato kolo  je v Mariboru nastopilo 26 kegljavk iz Slovenije. Med članicami Kegljaškega kluba Lendava se je Vida Kovač uvrstil na šesto mesto, podrla je 528 kegljev. Cilka Ščap pa je podrla  514 kegljev kar je bilo dovolj za 11. mesto.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja je ob  izteku minulega koledarskega leta  na Tišini pripravilo: » Dan odprtih vrat« in ob tej priložnosti so pripravili tudi strelsko tekmovanje z zračno puško. V moški konkurenci je zmagal Leon Pajžlar iz ekipi Tišinčani, drugi je bil Dušan Novak iz ekipe Mokoša oba sta zadela po 87 krogov tretji  je bil Jernej Kocjan iz ekipe »Što ma čas« zadel pa je 86 krogov. V ženski konkurenci je merila najbolj natančno Sara Kreft iz ekipe »Rus« s 85.krogi, druga je bila Anamari Hari iz ekipe Mokoša s 84. krogi in tretja Zoja Buzeti iz ekipe Zoja team, ki je zadela 79 krogov.

Na prvi dan novega leta so na obeh bregovih reke Mure pripravili zanimive skoke v vodo, čeprav je bilo  vreme dokaj hladno a pogumnežev to ni oviralo.  Ob soboškem jezeru je bilo na programu že 4. plavanje v soboški Kamenšnici  ki se ga je udeležilo blizu 50 udeležencev, gledalcev  je bilo blizu 200. Organizatorji so bili Dachauski pingvini, ki delujejo v okviru Kluba jadralcev na deski Štrk in kot kaže se je  akcija  med nekaterimi že lepo prijela.  Na Moti na desnem bregu reke Mure pa je pri 3 stopnjah Celzija 17 udeležencev  opravilo novoletni skok v  reko Muro.  Prireditev na Moti je bila v družni organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Mota.