Domov

Šport

5 januarja 2020 Šport


Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija je v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju  na Goričkem pripravil 14. mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikadu na katerem je nastopilo 120 igralcev iz Madžarske, Avstrije in Slovenije,  med njimi je bil tudi Benjamin Pratnemer iz Maribora  udeleženec lanskega svetovnega prvenstva v Londonu, ki je zmagal v moški konkurenci posamično. V ženski konkurenci posamično je zmagala Urška Drvarič Grah iz Melinec pred Jasmino Hartman iz Radelj ob Dravi tretja je bila Petra Klemenčič, na peto mesto se je uvrstila Andreja Hajdinjak iz Gornjih Slaveč. V moški konkurenci je zmagal   Benjamin Pratnemer iz Maribora, drugi je bil Denis Duh iz Negove, tretji Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru in četrti Rene Grah iz Melinec. Na sedmo mesto se je uvrstil Rok Durič iz Gerlinec.  V dvojicah sta zmagala Miha Topolnik iz Križevec  in Damjan Pilinger iz Markovec pri Ptuja druga sta bila: Benjamin Pratnemer iz Maribora in Irena Tretjak iz Slovenj Gradca in tretja: Sašo  Vütek iz Beltinec in Alen Šarkezi iz Serdice.

V Ljutomeru je bil 2.  dvodnevni mednarodni memorial Janka Rajnarja v odbojki. V finalu je  Brno iz Češke premagalo Hoče s 3:0. V tekmi za tretje mesto je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote premagala  avstrijski Gradec s 3:1. Peto mesto so zasedli Radenčani.   Posebna komisija je  Zlatka Pulka iz soboške odbojkarske ekipe izbrala in nagradila  kot najboljšega korektorja Zlatka Pulka. V revijalni odbojkarski tekmi je reprezentanca  VIP- a premagala ekipo nekdanjih odbojkarjev Ljutomera z 2:0.

Strelsko društvo Ljutomer je v Ljubljani pripravilo tretji turnir v državnih strelskih ligah. Med starejšimi dečki in deklicami je s serijsko zračno puško  moštveno  Strelsko Kolomana Flisarja s Tišine  v postavi: Nika Novak, Nika Benkič in Daša Stanjko zasedlo drugo mesto.

S standardno zračno puško je  v Ljubljani med mladinci zasedel odlično drugo mesto Patrik Farkaš iz soboškega strelskega društva. V kadetski konkurenci je Tim Koren iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča zasedel tretje mesto. V moštveno konkurenci med starejšimi dečki in deklicami so Črenšovci z ekipo: Saša  Žerdin, Živa Zadravec in Gabriel Horvat zasedli tretje mesto. Danes poteka v Ljubljani še  strelsko tekmovanje v članski konkurenci.

V Puconcih se je dopoldne začel drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju, ki bo trajal vse do 17.ure popoldne. V prvih današnjih  tekmah so  13 letniki Moravskih Toplic premagali predanovski Triglav s 5:1, Triglav pa je premagal Lipovce s 7:1. 10 letniki Lipovec pa so premagali Moravske Toplice  z 2:0.

V 8. kolu pomurske košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata:  Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota – Košarkarsko društvo Ljutomer 68:59 in Tropicano Bistrica – Košarkarski klub Lotmerk 62:83.