Domov

Šport

6 januarja 2020 Šport


Drugi dan 3. državnega strelskega turnirja v Ljubljani, v organizaciji Strelskega društva Ljutomer, so največji uspeh  v prvi B državni ligi s standardno zračno puško dosegli člani Športno strelskega društva Murska Sobota, ki so zmagali moštveno in posamično. Med posamezniki je zmagal Patrik Farkaš s 615,7. krogi, moštveno pa sta za prvo uvrščeno soboško ekipo nastopila še: Jure Sočič in Simon Farkaš. Na odlično tretje mesto so se v prvi B ligi uvrstili strelci Kolomana Flisarja s Tišine  z ekipo: Samo Zelko, ki je predsednik društva ter ob njem še Jože Franc in Dušan Ziško. V prvi A državni strelski ligi v streljanju s puško  so bili Turniščani četrti, Ljutomerčani deveti in Črenšovci deseti.

V  15. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje v gosteh premagala Grosuplje z rezultatom 88:50. Za Celjanke je igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka Ženskega košarkarskega kluba Pomurje ter k zmagi Celjank v 10. minutah igre prispevale pet točk

V Murski Soboti so dopoldne začeli s pripravami za  spomladanski del prvenstva  nogometaši Mure. V soboški  ekipi ni več  23. letnega Aleksandra Boškovića in 25 letnega Armina Čerimagića, z Muro pa zdaj vadi tudi  Lovre Knežević, ki je bil v jeseni posojen Beltinčanom.  Prvo prijateljsko tekmo bo Mura igrala že 15. januarja proti madžarskemu ZTE-ju. Nogometaši Nafte bodo začeli  s treningi  z novim trenerjem Dejanom Dončićem v sredo 8.januarja.  Beltinčani  bodo imeli prvi trening za novo sezono v 2. ligi v ponedeljek 13.januarja, vodil pa jih bo še naprej Radovan Karanović.

Nogometni klub Kapela je v športni dvorani v Radencih pripravil dobrodelni  novoletni  turnir v dvoranskem nogometu. Med 31 ekipami je zmagala ekipa Manar GT s Kapele, druga je bila ekipa  Selana s Ptuja. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Car Wasch iz okolice Ljutomera, četrta pa je bila ekipa  Bar pod cerkvico iz okolice Kapele.

V revijalni nogometni tekmi je v Radencih  slovenska veteranska reprezentanca pod taktirko Bojana Prašnikarja in Milka Djurovskega premagala veterane Mure s 6:2. Veteransko ekipo Mure sta vodila Vojislav Simeunovič in Goran Gutalj. Vmes med turnirjem je bila  dobrodelna dražba dresov znanih nogometašev, izkupiček pa so namenili  družini Adama in  Sofije Špilak. 

Na drugem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v zeleni dvorani v Puconcih so največje presenečenje pripravila dekleta predanovskega Triglava, ki so kar z 8:2 premagala aktualne državne prvakinje hokejistke Moravskih Toplic z 8:2. Za Triglav je dosegla kar štiri zadetke aktualna predsednica Zveze za hokej na travi Sanja Zelko, dvakrat je bila strelka: Andreja Rituper ter po enkrat: Janja Klemenčič in Darinka Pavalec Gumilar; za Moravske Toplice sta bili strelki zadetkov: Alja Mesarič in Ajša Kuzma. Tretji turnir državnega prvenstva bo 2. februarja v Ljutomeru.