V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

18 januarja 2017 Šport


Na 15. mednarodnem turnirju v malem nogometu Agram 2017 so v Zagrebu  poleg članic Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci, ki so izpadle v četrtfinalu,  sodelovale tudi igralke starostne  skupine U – 17 in dosegle izjemen uspeh.  Po taktirko  trenerke Nuše Ladinek  so Beltinčanke zasedle prvo mesto. V predtekmovanju je ekipa Teleinga GMT-ja  med drugimi premagala Ferencvaroš iz Budimpešte s 4:0 ob zadetkih Kaje Korošec, Nine Čuček, Luane Zajmi in Sare Makovec, in beograjsko Crveno zvezdo z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegla Sara Makovec. V finalu so Beltinčanke premagale ravenski   Fužinar s 5:0 ob dveh zadetkih  Kaje Korošec ter enim  Sare Makovec, Ines Sok in Nine Kaizba. Posebna komisija je nagradila tudi  najboljšo strelko Saro Makovec in   najboljšo vratarko Zalo Meršnik.

V Lentiju  na Madžarskem so na mednarodnem turnirju v malem nogometu   med 24. ekipami  sodelovali tudi nogometaši  Torcide iz Lakoša, in se uvrstili na odlično drugo mesto. V svojih vrstah  je imela Torcida v Gregu Plevelu tudi najboljšega igralca turnirja. V polfinalu je Torcida premagala Petri Kerestztur po kazenskih strelih, v rednem delu je bil izd 1:1. V finalu  je  zmagovalka turnirja Keramia SE Tofej iz Lentija premagala Torcido z 2:1.

V 6. kolu prve avstrijske super lige v badmintonu je ekipa Linza  v prvem letošnjem srečanju igrala z vodilno ekipo Mődlinga 4:4. Za Linz igrata tudi Nika Koncut in Miha Horvat iz  Lendave. Proti vodilnemu Mődlingu je bil v moških dvojicah Miha Horvat  z Miho Šepcem boljši od dvojice: Grasmück – Stipsits  s 17:21, 24:22 in 21:15. V mešanih dvojicah  sta Miha Horvat in Ana Marija Šetina premagala dvojico: Stipsits – Sarosijeva z 21:19 in 21:18. Na lestvici vodi Mődling z 11.točkami, na tretjem mestu pa je Linz s 7. točkami.

 

V prijateljski pripravljalni odbojkarski tekmi za nadaljevanje prvenstva v prvi državni  ženski odbojkarski ligi, ki se nadaljuje v soboto 21. januarja,  so odbojkarice  puconske Keme  pod vodstvom trenerja Bojana Novaka v Puconcih premagale drugo ligaško odbojkarsko ekipo Ptuja s 4:0.   Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale:  Iva Škraban 20, Kaja Karin Pintarič 15 in Saša Zdovc 15 točk.

V  8.kolu prve slovenske košarkarske lige kategorije U – 17 je Radenska Creativ iz Murske Sobote v gosteh premagala Elektro Šoštanj z 78:59. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Luka Pojbič Kovačič 20, Jan Copot, Tomaž Sagaj in Gal Dokl pa so zadeli po 17 točk.

V 9. kolu v prvi pomurski ligi v elektronskem pikadu je  vodilna Leona iz Ljutomera  v derbiju kola premagala drugega na lestvici Tem  maži bar iz Ižakovec z rezultatom 13:12. Tretji na lestvici Picolo iz Melinec je bil boljši od  Pikado kluba  4 Asi iz Dokležovja s 14:11. V drugi pomurski pikado ligi  je vodilni Pikado klub Špirić iz Černelavec  premagal  Čarne vrane iz Ižakovec s 16:9, drugi na lestvici Kouvrani iz Filovec so bili boljši od Kockr Bara  iz Renkovec s 14:11,  tretji Bar Tiffany iz Črenšovec  je bil prost.