V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

29 aprila 2017 Šport


Na 15. odprtem namiznoteniškem prvenstvu Slovenije  na Otočcu od srede dalje sodeluje 340 igralcev  iz 47 držav. Med udeleženci sta bila tudi dva pomurska igralca. Jan Žibrat z Mote član Namiznoteniškega kluba Sobota je v kvalifikacijah  dvakrat zmagal in enkrat izgubil ter ostal brez nastopa na glavnem turnirju V igri dvojic  se je Žibrat z Denijem Kožulom  iz Logatca uvrstil v prvo kolo glavnega turnirja med 64 igralcev, kjer pa je bila slovenska dvojica poražena od  madžarske dvojice s 3:2. Posamično  je igral v kvalifikacijah tudi Mitja Horvat iz Puconec član ravenskega Interdiskonta a je z dvema porazom s 4:3 in 4:1 ostal brez nastopa na glavnem turnirju.

 

Tretji  nogometni tekmi na turnirju narodov  je v Tolminu  ženska  reprezentanca Slovenije U – 17  igrala proti Mehiki 1:1. Za slovensko reprezentanco je dosegla zadetek Sara Makovec, članica Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci . Za izbrano vrsto selektorke Petre Milen sta igrali tudi Kaja Korošec in Luna Zajmi.

V 15.kolu avstrijske ženske nogometne lige  je v derbiju kola  vodilni St. Pőlten premagal drugo uvrščeno ekipo na lestvici Neulengbach z rezultatom 3:0.  Mateja Zver, slovenska reprezentantka je  dosegla na derbiju en zadetke, pri dveh pa je bila podajalka. Ekipa St. Pőltna ima na lestvici  deset točk prednosti in si je že zagotovila naslov avstrijskega prvaka. Sicer pa se bosta St. Pőlten in Neulengbah  znova srečala 20. maja  v finalu avstrijskega pokala.

V  25. kolu ruske premier nogometne lige je Spartak v Moskvi premagal ekipo Urala iz Yekaterinburga z rezultatom 1:0. Edini zadetek za Spartak je dosegel Brazilec  Fernando. Vseh 90 minut je igral za ekipo Urala tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki je bil v svoji ekipi ocenjen kot drugi najboljši igralec. Na lestvici vodi Spartak iz Moskve s 57. točkami, Ural pa ima na 10. mestu med 16. ekipami 29 točk.

V švicarskem  Nyonu je bilo žrebanje parov za kvalifikacijske nogometne tekme za 8. žensko svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2019 v Franciji.  Slovenska  ženska članska reprezentanca bo igrala v peti kvalifikacijski skupini ,kjer bodo tudi evropske prvakinje Nemke ob njih pa še reprezentance Islandije, Češke in Ferskih otokov. Na svetovno  prvenstvo se bo uvrstila le zmagovalka kvalifikacijske skupine.  Prvo kvalifikacijsko tekmo bo slovenska reprezentanca  igrala v gosteh 16. septembra proti Nemčiji nato pa 20. oktobra v Sloveniji proti reprezentanci Češke.

V četrti etapi  71.  mednarodne kolesarske dirke po Romandiji v Švici je zmagal Italijan Elian Viviani, ki je 187 km dolgo progo premagal v času  štirih ur 27. minut in 42 sekund. V času zmagovalca je prikolesaril v cilj tudi tropovski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše, ki se je uvrstil na  56. mesto. Po treh etapah je Špilak na 26. mestu in za vodilnim kolesarjem zaostaja 23 sekund.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Stutgartu  se je  druga nosilka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota   v igri dvojic s Španko Mario Jose Martinez Sanches po porazu od romunsko poljske naveze: Simona Halep  – Alcija Rosolska po porazu d 6:0, 2:6 in 10:8 poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

V  državni ligi v hokeju na travi sta se v Predanovcih domači Triglav in Moravske Toplice razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2.  Za Triglav sta dosegla zadetka: Nejc Potokar in Tadej Škrilec; za Moravske Toplice pa je dvakrat zadel Dejan Küčan.