V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport

8 januarja 2020 Šport


V zaostalem srečanju 9.kola v 3. slovenski košarkarski ligi ,vzhod za člane je ekipa Radenske Creativa  iz Murske Sobote v Slovenskih Konjicah po zelo napeti in negotovi tekmi premagala ekipo Konjic z rezultatom 79:78. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Valentin Tratnik 25, Mitja Gomboc in Elvisa Šarkinović po 7, Zahaj Merlin 13 in Filip Hlastec 7 točk. Odločilno točko za zmago je zadel Filip Hlastec. Pri  Konjicah so zadeli po 15 točk: Staš Grah, Blaž Habot in Tadej Viher. V soboto ob 19. bo v Murski Soboti derbi kola med vodilno ekipo Branika in Radensko Creativom,  ki je druga na lestvici med osmimi ekipami.

Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci je pripravila  polfinalno tekmovanje osnovnih šol v nogometu za starejše dečke na katerem je sodelovalo v dveh skupinah osem ekip. V prvi skupini je zmagala Osnovna šola Prežihovega Voranca iz  Bistrice pred Osnovno šolo Kajetana Koviča Radenci, tretji so bili Križevci pri Ljutomeru. V drugi skupini je zmagala Osnovna šola Sveti Jurij pred II. osnovno šolo Murska Sobota in Osnovno šolo Turnišče. Na finalni turnir območnega prvenstva osnovnih šol ,ki bo 13. januarja v Radencih so se uvrstili učenci iz Bistrice, Radenčani,  učenci od Svetega Jurija in II. soboške osnovne šole.

V pomurski namiznoteniški ligi ,kjer sodeluje sedem ekip,  so doslej odigrali tri kola. Po treh kolih vodi ekipa: Lipa Beltinci , ki je v 3.kolu premagala Malo Nedeljo z 9:1. Za Lipo/Beltince  sta po trikrat zmagala: Tomi in Viktor Tratnjek dve zmagi je dodal Ivo Sklizović ter dvojica: Tomi in Viktor Tratnjek. Veterani Sobote s I. ekipo  pa so premagali III. ekipo puconske  Keme  s 7:3. Za Soboto sta po trikrat zmagala Miran Močan in Igor Vinčec enkrat pa sta bila uspešna še v igri dvojic; za III. ekipo Keme so po enkrat zmagale: Živa Dogar, Ema Crnkovič in Ana Gergek. Tekma med II. ekipo veteranov Sobote in Jelenovim hramom iz Beznovec je bila preložena.

Klub borilnih veščin Lendava bo v soboto 11. januarja ob  10. pripravil v športni dvorani Srednje dvojezične šole v Lendavi  22.  odprto tekmovanje v judu za pokal Kluba borilnih veščin Lendava. Tekmovanje bo na programu v starostnih kategorijah U – 12  in U – 14, tekma pa se bo točkovala tudi  za lestvico Judo zveze Slovenije. Za sobotno tekmovanje je prijavljenih  300 judoistov iz osmih držav.