Domov

Šport

9 januarja 2020 Šport


Nogometaši Mure polfinalisti slovenskega pokala in peta ekipa bo jesenskem delu prvi slovenski nogometni ligi trenirajo  v domačem okolju že od ponedeljka 6.januarja dalje. Poročali smo že, da sta Muro že v  decembru  zapustila 23 letni   Aleksandar  Boškovič in   25 letni Armin Čemiragič. Že v jesenskem delu  so bile napovedi o okrepitvah. V sredo je za Muro podpisal   pogodbo 24 letni krilni napadalec Staniša Mandić  iz Črne gore, ki je zadnjo sezono igral kot posojen igralec za  Zrinjski Mostar. Staniša  Mandič je  v svoji karieri igral tudi za reprezentanca Srbije U – 20   ,ko je ta  leta 2015 v Braziliji osvojila naslov svetovnih prvakov. Za Muro sta popoldne podaljšala pogodbi Klemen Šturm in Kevin Žižek, prvo profesionalno pogodbo za Muro pa je podpisal 18 letni vratar  Dušan Gyergyek.  Z okrepitvami  pri Muri še niso zaključili.

S treningi so začeli tudi nogometaši lendavske  Nafte 1903,ki so prav tako polfinalisti slovenskega pokala. Novi trener Nafte 1903  Dejan Dončič, ki je nasledil slovaškega tunerja  Mariana Sluko  imel na prvem treningu v Lendavi  21 igralcev .  Kot kaže ta čas  bo Nafto 1903 zapustil le Stjepan Oštrek za katerega se   zanima madžarski ZTE iz Zalegerszega.  Lendavčani bodo del priprav za novo sezono opravili od  3.  do 8. februarja  v madžarskem Zalaegerszegu.

V  8. kolu pomurske košarkarske lige  v Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti  premagalo  Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom 68:59 in še naprej vodi na lestvici. Za ekipo None je Tomaž Novak zadel 26 točk pri Ljutomerčanih pa se je odlikoval prav tako s 26.točkami Jernej Copot. Tropicano Bistrica  je v Črenšovcih gostil Košarkarski klub Lotmerk, ki je zmagal z rezultatom 83:62. Za Tropicano  je Erik Vučko zadel  13 točk, pri Lotmerku pa je Patrik Topolnik k zmagi prispeval  22 točk. V tretji tekmi je Športno društvo Murska Sobota v Lendavi premagalo Lindau z rezultatom 106:68. Za Mursko Soboto je dosegel največ točk Leon Zver 26, pri Lendavčanih pa se je odlikoval  Dušan Frančič s 35. točkami. Na lestvici vodi Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote s 13. točkami, Košarkarski klub Lotmerk ima 12 in Košarkarsko društvo Ljutomer 11 točk.

Turistična društva Dobrovnik, Bratonci in Renkovci bodo v nedeljo ob 9. z začetkom pri kulturnem domu v Dobrovniku pripravila 18. Janezov pohod na 12 km dolgi progi od Dobrovnika do  Bratonec.  Lani je na pohodu med Bratonci in Dobrovnikom sodelovalo 70 pohodnikov.