Domov

Šport

12 januarja 2020 Šport


Na 22. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Kluba borilnih veščin Lendava so bili med 220 tekmovalci iz Madžarske, Slovaške, Češke, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke , Hrvaške in Slovenije  uspešni tudi judoisti iz šestih pomurskih judo klubov.  Moštveno je bil najboljši na tekmi za pokal Kluba borilnih veščin Bežigrad, drugi je bil Kapošvar iz Madžarske in tretja Rimavska Sobota iz Slovaške. Med pomurskimi klubi  je bil Judo klub Murska Sobota peti in Judo klub Klima Tratnjek Beltinci šesti.

Največ medalj so pomurski judoisti zbrali med starejšimi dečki v kategoriji U – 14 ,kjer so osvojili tri prva mesta in to Klemen Vinkovič iz Murske Sobote ter Rok Mujdrica in Gabriel Lipič oba iz Judo kluba Beltinci. Drugo mesto si je priboril Oskar Balažic iz Murske Sobote tretja mesta pa so osvojili: Žak Rus  in Matic Tabaot oba  iz ljutomerskega Partizana, Nik Maj Vučko  iz Beltinec in Vito Slavinec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru.

Med mlajšimi dečki v kategoriji U – 12   sta  v Lendavi zmagala v svojih težnostnih kategorijah: Naj Recek iz Judo kluba Lendava in Sven Šarkanj iz Murske Sobote. Drugi mesti sta si priborila: Žan Jožef Vöröš iz Beltinec in Jan Huber iz Murske Sobote. Na tretji mesti sta se uvrstila: Miha Čeh iz Lendave in Patrik Bor Burjan iz Beltinec.

Med starejšimi deklicami sta bili zmagovalki v kategorijah: Lana Škraban iz Kluba borilnih veščin in Vanessa Tkalec iz Judo kluba Lendava. Drugo mesto si je priborila:  Beltinčanka Veronika Horvat  in  tretje Sara Sep iz Kluba borilnih veščin.

V kategoriji mlajših deklet starostne kategorije U – 12  je zasedla tretje mesto Lea Luna Kardoš iz Judo kluba Lendava.

Strelsko društvo 1. Pohorskega bataljona Ruše je privabilo na  24. mednarodno strelsko tekmovanje  v Ruše 440 strelcev iz 10 držav. Med tekmovalci so bili tudi pomurski strelci. V mladinski konkurenci se je s standardno zračno puško Patrik Farkaš iz Murske Sobote s 611,4. krogi uvrstil na 9. mesto,  Turniščan Leon Režonja je bil s 610. krogi deseti in Jure Sočič iz soboškega društva s 609,2 krogoma enajsti.

V članski konkurenci je bil med pomurskimi strelci najboljši Urš Maučec iz Turnišča, ki je bil s 616,8. krogi 15.-ti , na 23. mesto se je uvrstil Robi Markoja s 614.krogi, 27. je bil Tadej Žalik iz Turnišča s 612,8. krogi, strelskega legenda Rajmond Debevec je bil s 612,6. krogi šele 28. na 31. mesto pa se je uvrstil Patrik Farkaš iz soboškega društva s 611,4.krogi. V moštveni konkurenci so  bili Turniščani v postavi: Uroš Maučec, Robi Markoja in Tadej Žalik  uvrščeni na peto mesto.

V Gornji Radgoni je  bil četrti turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju z zračno puško kjer je  nastopilo devet ekip. Prvo mesto so osvojili strelci Ljutomera v postavi: Brina Stanjko, Bianka Vogrinčič in Sandra Kaučič s 1223,4. krogi drugi so bili strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in tretji Kovinar iz Ormoža. Posamično  je zmagala Fani Borsos iz dobrovniškega Jezera s 414,3. krogi pred Brino Stanjko iz Ljutomera in Žanom Tomažičem iz Kovinarja iz Ormoža.

Igralka Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  Beltinci  30 letna Tjaša Tibaut doma iz Puconec   sicer tudi doktorica  znanosti,  ki  si ga  je v letu 2019  pridobila na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani bo nogometno kariero nadaljevala pri italijanski prvoligaški ekipi Tavagnacco. Tjaša Tibaut se na tuje odpravlja prvič, v slovenski ligi  je odigrala 294 tekem in dosegla 319 zadetkov, bila pa je tudi vrsto let  uspešna članica slovenske ženske nogometne reprezentance.

V Ajdovščini je bilo državno prvenstvo v ciklokrosu, kjer so nastopili tudi  tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci. Najbolje se je odrezal Luka Jablanovec, ki je med  starejšimi mladinci zasedel tretje mesto.  Med dečki skupine B je bil Gal Kaučič  četrti in Marko Koren peti. V kategoriji masterjev od 45 do 54 let je trener tropovskih kolesarjev Slavko Vukan zasedel šesto mesto. Po  državnem prvenstvu  so podelili kolesarjem tudi priznanja za tekmovanje v pokalnem tekmovanju ciklokrosa, kjer so Tropovčani osvojili tri odličja. Med dečki B skupine je bil zmagovalec Gal Kaučič tretji pa je bil Marko Koren. Med starejšimi mladinci je bil Luka Jablanovec tretji  in med dečki A skupine Gal Žido četrti.

V prvi B slovenski kegljaški ligi  za člane  je  v 10. kolu  je Brest v Cerknici premagal  Radensko iz Murske Sobote z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli Miko Steržaj 601 kegelj, Milan Kovačič  572 in Robert Rožanc 576 kegljev.

V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške  lige je Litija premagala Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 564 ter Vlasta Hojnik, Jelka Orban , Marija Rantaša in Sonja Tibaut  vse po 509 kegljev.

Na Muti se je včeraj začelo dvodnevno moštveno državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadetinje in kadete, V finale so se uvrstila le dekleta puconske Keme, ki so včeraj premagala Kajuh Slovan s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ema Crnkovič in Živa Dogar  in enkrat Nina Gergek. Ker so igralke Keme izgubile proti Savinji s 5:2 in novomeški Krki se bodo danes borile za uvrstitev od 5.do 8. mesta na finalu državnega prvenstva.

V 10. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je v Murski Soboti vodilni Branik premagal Radensko Creativ  s 63:52. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli:  Mitja Gomboc 19, Tilen Kukel 13 ter Filip Hlastec in Merlin Zahaj po 5 točk.

V uvodni tekmi 9. kola v pomurski košarkarski ligi je v Murski Soboti Športno društvo  Murska Sobota premagalo Tropicano iz Bistrice z rezultatom 78:60.