V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

16 januarja 2020 Šport


Nogometaši Mure so v Murski Soboti  na igrišču z umetno travo v prvi pripravljalni nogometni tekmi za  spomladanski del prvenstva  gostili madžarskega prvoligaša  ZTE iz Zalagerszega in iztržili izid 3:3. Gostje iz Madžarske so proti Muri vodili že s 3:0,ko so zanje dosegli zadetke: Zoltan Stieber, Eduive Ikoba in Andras Rado. Za Muro pa je dosegel prvi zadetek v 76. minuti Žiga Kous, drugega v 84. novinec Jan Gorenc in zadnjega v 90. minuti Amadej Maroša. Za goste je igral v drugem polčasu tudi nekdanji igralec Nafta Stjepan Oštrek.  ZTE  je v nedeljo igral  prijateljsko tekmo v Zagrebu proti Dinamu in iztržil  poraz z 2:0. Naslednjo pripravljalno tekmo načrtuje Mura v soboto 18. januarja proti Medžimurju iz Čakovca.

Nekdanji nogometaš Mure 31 letni Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki j po odhodu iz ruskega Urala,    igra na Cipru je z ekipo Enosis Neon Paralimni za katero je v 16.kolu  igral celo tekmo  in   zabeležil zmago proti ekipi Doxa z 1:0. Ekipa Paralimnija je po 16.kolih v ciprski prvi ligi na 11. mestu s 13. točkami.

Slovenska moška reprezentanca v dvoranskem hokeju  je danes odpotovala na  tekmovanje evropskega  pokala  Chalenge  III,  ki bo od 17. do 19. januarja v Santanderju v Španiji.  Vodja slovenske reprezentance je Aleš Skalič, selektor Petar Katovski in kapetan ekipe Franc Maučec iz lipovskega kluba.  Prvo tekmo na evropskem pokalu  bo reprezentanca Slovenije igrala v petek  ob 13.25 proti gostiteljski reprezentanci Španije, v  soboto dopoldne bo Slovenija igrala proti  Škotski, popoldne  pa še proti Irski. V nedeljo zadnji dan tekmovanja bo Slovenija igrala proti Walesu in nato ob primernih rezultatih še v razigravanju  za uvrstitev od prvega do četrtega mesta.

Po dveh zmagah v predtekmovanju je teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota   na mednarodnem turnirju  v Adelaidi  v Avstraliji z nagradnim skladom   532.000 ameriških dolarjev v  dvojicah s češko igralko Lucie Hradecko v polfinalu izgubila proti dvojici: Darii Jurak iz Hrvaške in Kanadčanki Gabrieli Dabrowski s 7:6, 6:7 in 5:1  in tako ostala brez finala.

Judo zveza Slovenije bo nocoj  ob 18. v Narodnem domu v Celju pripravila slovesno razglasitev s podelitvijo priznanja za najboljše judoiste in judoistke v letu 2019. Med dobitniki priznanj v mlajših kategorijah bodo tudi pomurski judoisti.

9.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Matko bar Kapca- Lero bar Petišovci 12:4, Kvatro gal II Dolina – Kvatro gal I Dolina 5:11, Ekstra bar Petišovci  –  Retro cafe Dolina  12:4 in Boom bar Gaberje – West bar Pince 13:3. Na lestvici vodi Kvatro Gal iz Doline z 21.točkami pred Matko barom iz Kapce z 20. tretji  je Retro caffe iz Doline s 17.točkami.  Vodilna ekipa Kvatro gala I bo imela že nocoj v derbiju kola dvoboj proti Matku baru iz Kapce.