V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

18 januarja 2020 Šport


Na  četrti  lokostrelski tekmi  v sezoni 2019/2020,  za dvoranski pokal Slovenije so se v Ilirski Bistrici med 239 lokostrelci iz 34 klubov odlični odrezali  lendavski lokostrelci, ki so osvojili dve prvi mesti eno drugo in dve tretji mesti. Prvi mesti sta zasedla med člani z instinktivnim lokom  Gyula Cseh s 534.krogi in Zvonko Štampar med veterani z dolgim lokom, ki je zadel 494 krogov.   Drugo mesto med člani je  z instinktivnim lokom  osvojil Kristijan Horvat, ki je zadel 510 krogov. Tretji mesti sta osvojila: med veterani z instinktivnim  lokom Janko Leben s 363.krogi in med veterani  je bil z dolgim lokom tretji Tomaž Flisar, ki je zadel 192 krogov.  Blizu medalj na peti mesti sta se uvrstila: med člani z dolgim lokom Jožef Hozjan s 462.krogi in  z ukrivljenim lomom med kadeti Niko Horvat, ki je zadel 500 krogov. Peta tekma  za dvoranski pokal v  lokostrelstvu bo na programu  v Lendavi 25. januarja.

V Slovenski Bistrici je bila prva letošnja tekma v dvoranski  atletiki  za pionirje in pionirke letnika 2000 in 2010. Edino medaljo  na prvenstvu Slovenije za pomursko atletiko je osvojil Maj Bačič,  član Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote, ki je v teku na 400 metrov  zasedel tretje mesto v času: 1:44,92.

V 4. kolu druge državne lige severovzhod v streljanju z zračno pištolo na Ptuju je ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Tomislav Vrečič, Matej Plahut in Simon Serdt  s 1059.krogi zasedla tretje mesto.  V posamični konkurenci se je najbolje na peto mesto uvrstil Darko Balažic iz soboškega društva s 364.krogi.

Območni policijski sindikat Murska Sobota in Policijska postaja Gornji Petrovci sta pripravila  tradicionalni turnir v dvoranskem nogometu na katerem je sodelovalo šest ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa Policijske postaje Murska Sobota pred Policijsko postajo za izravnalne  ukrepe iz Murske Sobote tretji pa so bili nogometaši  Policijske postaje Gornji Petrovci. Najboljši vratar je bil Simon Kreft iz soboške ekipe in strelec z 8 zadetki Franc Krančič iz gornje petrovske policijske postaje.

Na tretjem turnirju zimske teniške lige v Radencih  je v prvi skupini zmagal  Dani Strah, ki je v finalu premagal  Gorazda Kozica s 7:4, v dvoboju za tretje mesto je Matjaž Hanželič premagal Luko Premzla s 6:4.  V drugi skupini zmagal Luka Čuk,ki je v finalu premagal Robija Volfa s 7:6, v dvoboju za tretje mesto je Beno Klemenčič premagal Aleša Škrleca s 6:3. Po treh turnirjih je v vodstvu Dani Strah,ki ima 360 točk, drugi je Luka Premzel z 280. točkami na tretjem mestu pa je Matjaž Hanželič z 260.točkami. Naslednji četrti turnir bo v Radencih na programu 31.januarja.