Domov

Šport

1 februarja 2020 Šport


V 13.kolu prve B slovenske odbojkarske lige  za članice so v pomurskem derbiju v Ljutomeru pred 120 gledalci Ljutomerčanke premagale puconsko Roto Kemo z rezultatom  s 3:0. Še najbolj so se puconske odbojkarice upirale v drugem nizu, ko so vodile s 16:12 in 21:20 ter nato bile poražene z rezultatom 25:23. Prvi niz so Ljutomerčanke dobile s 25:20 in tretjega s 25:17. Zanimivo, da je za  Ljutomer  po daljšem premoru igrala  nekdanja igralka puconske Roto Keme  Ana  Praprotnik Flisar ki se je  v Puconcih  že poslovila od igranja od odbojke.   Za Ljutomer so  največ točk k zmagi prispevale: Kaja Makoter 15, Sara Sakovič 11, Barbara Petek 8, Nika Kosi 5, in Sara Kutnjak 4 točke; pri Roto Kemi so dosegle največ točk: Ljerka Herman 9, Nina Kovač 8, Ana Jeremić 6 ter Tasia Šadl 3 in Gaia Matis dve točki.

V14.kolu  druge slovenske odbojkarske lige ,vzhod za članice  pa so igralke Benedikta  v Murski Soboti presenetile vodilno ekipo Sobote  in jo premagale z rezultatom 3:1.  Za Sobočanke so zadele največ točk: Ana Kolmanič 19, Katja Saje 7, Pia Krajcar 6 in Ajda Kuhar 5 točk.

Člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije so na zadnji seji odločili, da bo letošnji finale slovenskega nogometnega pokala, ne glede na to kdo bo igral v finalu na programu na mestnem stadionu Fazanerije v Murski Soboti kar bo prvič v zgodovini pokalnega tekmovanja v Sloveniji.  Finale slovenskega pokala bo na programu v sredo 13. maja, v  polfinale pa so uvrščene ekipe: Kalcer Radomlje, Nafta 1903, Aluminij iz Kidričevega in soboška Mura.

Dvojezična srednja šola v Lendavi je  v Lendavi gostila finale posamičnega državnega prvenstva za srednje šole v badmintonu.  Na prvenstvu je nastopilo 87 igralcev in igralk iz 30 slovenskih srednjih šol. Dijaki srednjih šol so bili razdeljeni v dve kategoriji v licencirane in ne licencirane igralce.  Najbolje se je med pomurskimi igralci uvrstila Sabina Korošak iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ki je bila tretja  v skupini ne licenciranih  igralk ,v tej skupini  je zmagala Neža Kramarič iz II. gimnazije Maribor.  Med lendavskimi igralkami se je  Kaja Škraban uvrstila na 17. mesto.

Med dijaki z licenco je na srednješolskem prvenstvu Slovenije v badmintonu  zmagal Jaka Ivančič iz Gimnazije Šentvid Anel Hac Györköš pa je bil 16. Med dijaki brez  licence je zmagal Jakob Čelig iz Gimnazije Maribor  Alex Gerič iz Lendave pa je bil peti.  V kategoriji licenciranih dijakinj pa je zmagala Anja  Jordan iz Gimnazije Šiška, , Kaja Škraban iz Lendave se je uvrstila na 17. mesto.

V Rogašovcih na Goričkem je Klub malega nogometa Rogašovci pripravil veteranski turnir v dvoranskem nogometu.  Med desetimi ekipami je zmagala ekipa Kroga, ki je bila v finalu boljša od Rogašovec s 3:1, v tekmi za tretje mesto je  Sparatas iz Murske Sobote   premagal  Matjaševce z 2:1.  Najboljši vratar na turnirju je bil Drago Rogan iz Matjaševec, najboljši igralec pa   Alen Mesarič iz zmagovite ekipe  Kroga 

Klubske uprave pri  pomurskih nogometnih klubih ta čas  ne mirujejo. Pri Športno nogometnem klubu Radgona so na zadnjem  volilnem občnem zboru v Gornji Radgoni  sprejeli  odločitev, da članska ekipa Radgone v spomladanskem delu tekmovanja ne bo več  nastopala  v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod. Zdaj po Benjaminu Kranjcu opravlja nalogo predsednika  in zastopnika kluba Robert Lipič. V Gornji Radgoni bodo tako v prihodnje brez članskega nogometa, v mlajših selekcijah pa imajo dovolj igralcev in strokovnega kadra za tekmovanja.