Domov

Šport

15 februarja 2020 Šport


Slovenski hokejski prvaki Lipovci nadaljujejo z odličnimi igrami na evropskem pokalu C  – 2 v dvoranskem hokeju  v Bratislavi.  Po uvodni zmagi s 4:3 proti prvaku Litve so v drugem kolu premagali Elektro Vojvodino iz Srbije kar z 10:3.  Za Lipovce so dosegli pri drugi zmagi zadetke: Martin Mesarič 5,  Dominik Mesarič tri ter Marcel Tratnjek in Robi Mesarič  po en zadetek.  Danes dopoldne pa so Lipovci v Bratislavi  v tretjem kolu  premagali še Adjaro iz Gruzije z rezultatom 13:0.  Za Lipovce sta dosegla po tri zadetke: Martin Mesarič in Luka Vegič, po dva Boštjan Stanko in Dominik Mesarič ter po enega: Uroš Stanko, Petar Katovski in Boštjan Pavlinjek.  Evropski hokejski  pokal v Bratislavi bo zaključen v nedeljo, do konca pa čakajo lipovske hokejiste še  tri srečanja.

V Mestni občini Murska Sobota deluje 138 športnih društev v katerih je aktivnih 6174 športnikov. Med temi so sinoči v Gledališču Park v Murski Soboti podelili tradicionalna priznanja za njihove dosežke v posamični in moštveni konkurenci. Najboljšim sta priznanja podeljevala podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in predsednik športne zveze Andrej Gomboši.

Med športnicami je zbrala največ glasov atletinja Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila košarkarica Mia Žekš iz Košarkarskega kluba Pomurje in tretja gimnastičarka Maja Čopi iz Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.

Med športniki je bil prvič izbran za športnika leta rokoborec Klemen Podgorelec iz Rokoborskega društva Sobota pred strelcem Juretom Sočičem iz Strelskega društva Murska Sobota, tretji pa je bil nogometaš Kai Cipot iz soboške Mure.  

 Med ekipami v posamičnih športih je zbralo največ točk Športno strelsko društvo Murska Sobota pred Šahovskim društvom Pomgrad, tretje je bilo Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota s sekcijo gimnastike. Med kolektivnimi športnimi ekipami je bila najboljša Nogometna šola Mura pred Odbojkarskim klubom Panvita Pomgrad in Košarkarskim klubom Radenska Creativ.   Med ženskimi ekipami je zbral največ točk Ženski odbojkarski klub Sobota, drugi je bil Košarkarski klub Pomurje in tretje Društvo za ritmično gimnastiko iz Murske Sobote.

Na svečani prireditvi razglasitve najboljših športnikov Mestne občine Murska Sobota so podelili še priznanja za najboljše perspektivne športnike, ki sta jih prejela atlet Niko Forjan in judoistka Leila Mazouzi.  Med invalidnimi športniki sta dobila priznanji judoist Sašo Kovač in tekmovalec v vrtnem kegljanju Dušan Cigut.

V 4. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige je v Murski Soboti sinoči aktualni državni podprvak Calcit Volley iz Kamnika premagal odbojkarje Panvite Pomgrada s 3:1. Za soboške odbojkarje, ki so dobili prvi niz s 25:21 so največ točk zadeli: Zlatko Pulko 16, Nikola Ražnatović 12, Maj Marovt 7, Jakob Rojnik 6 in Žan Bedrač 5 točk. Pri zmagovalni ekipi Calcita se je odlikoval Milosz  Hedba s 23.točkami.

Aktualni državni prvaki odbojkarji ACH Volleya so gostovali v 4. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige v Novem mestu in tam premagali Krko s 3:0. Za odbojkarje ACH Volleya iz Ljubljane je 8 točk k zmagi ekipe prispeval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, nekdanji odbojkar soboške Panvite Pomgrada.

V 14. kolu lendavske pikado lige  so bili doseženi naslednji rezultati:  West bar  Petišovci – Matko bar Kapca 4:12, Kvatro Gal II Dolina  –  Boom bar Gaberje 9:7, Retro cafe Dolina – Kvatro Gal I Dolina   13:3, tekma med Ekstra barom Petišovci in Lero barom Petišovci bo na programu danes. Na lestvici vodi Kvatro Gal I iz Doline z 32. točkami pred Retro caffejem iz Doline, ki jih ima  31 na tretjem mestu pa je Kvatro Gal II iz Doline z 28.točkami.