Domov

Šport

25 februarja 2020 Šport


V različnih sredstvih javnega obveščanja so po nogometnih  tekmah 22. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom športni poročevalci izbrali enajsterico 22. kola. Mura, ki je v Domžalah premagala gostiteljsko ekipo z 2:1  le z 10 nogometaši ima tri nogometaše v enajsterici kola: Amadeja Marošo, Nina Koutra in Matica Maruško, za najboljšega trenerja je bil izbran  trener Mure Ante Šimundža. Ob treh Prekmurcih pa se je uvrstil v enajsterico kola še Mitja Lotrič, ki je za Celjane priti  Aluminiju dosegel dva zadetka. Jutri ob 17. bo nogometni praznik v soboški Fazaneriji, ko se bosta pomerila v prekmursko štajerskem derbiju Mura in Maribor.

Selektorica slovenske ženske reprezentance U – 17 Tina Kelenberger je za pripravljalni  nogometni tekmi proti selekciji Madžarske povabila v slovensko izbrano vrsto 23 igralk. Med povabljenimi igralkami  so tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Nina Kajzba, Saša Kolar, Noele Vilčnik in Živa Rakovec . Slovenska izbrana vrsta bo v času od ponedeljka 2. do četrtka 5. marca igrala dve tekmi proti Madžarski in sicer prvo v torek 3. marca v Cerkvenjaku in drugo 5.marca v Nagykanizisi na Madžarskem.

Prleški judoisti so bili na uspešnem gostovanju v Banski Bystrici na Slovaškem, kjer so med 594 judoisti iz 11 držav dosegli  odlične rezultate. Prvi mesti sta si priborili v kategoriji U – 21 Urška Rižnar in Maša Slavinec  v starostni kategoriji U – 18 iz Judo kluba Križevci. Drugi mesti sta zasedli Sara Vrbančič v kategoriji U – 18 in U – 21 ter Aljoša Hladen v kategoriji U – 15. Tretja mesta  so si priborili na Slovaškem: Anemari Bratinščak v kategoriji U – 21, Tadeja Simonič iz Judo kluba Juršinci v kategoriji U – 15 in Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci v kategoriji U – 21.  Blizu medalj sta bili tudi Urška Rižnar v kategoriji U – 18,ki je bila četrta  in Laura Vrbančič v starostni kategoriji U. 15, ki je zasedla peto mesto. 

Na strelišču v Murski Soboti je bil  6 turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju  z zračno pištolo. Med osmimi ekipami je zmagalo Strelsko društvo  Juršinci z 1104.krogi, drugi so bili Ptujčani z 1081.krogi tretja Svečina s 1051.krogi na četrto mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Tomislav Vrečič, Matej Plahut in Simon Serdt s 1047.krogi. Posamično  je  zmagal Sašo Parok iz Ruš s 372.krogi, med pomurski strelci je bil Tomislav Vrečič deveti, Darko Balažic 10.  oba iz Murske Sobote in  Tomaž Ciglarič iz Črenšovec 11.ti. Po zadnjem 6. kolu je v vodstvu ekipa Ptujčanov z 58.točkami, Murska Sobota je četrta  s 33. točkami in na osmem mestu so Črenšovci zbrali 6 točk. Posamično  je zmagal Nikola Ranilović iz Elektra Maribor med pomurskimi strelci pa je  Tomislav Vrečič iz Murske Sobote na šestem mestu.

V 13.kolu prve pomurske lige v pikadu so igrali takole:  Špirić Černelavci – Team maži bar Ižakovci 19: 6, Kouvrani  Filovci – Naš bar  Melinci  9:16, Ali Leona Ljutomer – Čarne vrane  Ižakovci 10:15. Na lestvici vodi brez poraza Pikado klub Špirič Černelavci z 22. točkami. V  13. kolu 2 pomurske lige v pikadu pa so igrali takole: Žuta kuča Bučečovci – La tina bar Velika Polana  13:12, Picolo Melinci – Mokoš Bakovci  12:13, Dokležovje – Berta bar Ižakovci 16:9 in Kockar bar Renkovci –  Bar Tiffani Črenšovci  17:8. Na lestvici vodi brez poraza Žuta  kuča Bučečovci s 26.točkami.