Domov

Šport

26 februarja 2020 Šport


Slovenska ženska  nogometna reprezentanca članic  bo v torek 10. marca v Prištini igrala prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosova. Reprezentanca pod taktirko selektorja Boruta Jarca bo imela zbor v petek 6.marca na Brdu pri Kranju vanjo pa je selektor Jarc povabil 22 igralk med katerimi je tudi pet igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in to: Špela Kolb, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič. Med povabljenimi je tudi kapetanka Mateja Zver iz  Gornje Bistrice, ki zdaj nastopa za avstrijske prvakinje ekipo St. Pőltna. Trenerka v reprezentanci in pomočnica  sektorja je tudi Nuša Ladinek nekdanja trenerja Beltinčank.

V zaostalem srečanju 3. kola pokalnega tekmovanja na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava je  drugoligaška ekipa Nafte 1903  v gosteh  premagala jesenskega podprvaka pomurske nogometne lige   Turnišče s 5:0.  Za Nafto 1903 so dosegli zadetke: Mitja Novinić, Jaka Bizjak, Rok Pirtovšek,  Vedran Vinko in 18 letni  nigerijski novinec Ubochima Meschak, ki je prišel v Lendavo iz madžarskega Zalaegerszega.

V Krapini je kar 226 mladih iz Hraške in Slovenije sodelovalo na mednarodnem namiznoteniškem turnirju.  Med udeleženci turnirja sta bila v Krapini tudi dva igralca Namiznoteniškega kluba Sobota Oskar Horvat in Luka Šantavec.  Luka Šantavec se je po kvalifikacijah v kategoriji U – 15 uvrstil na glavni turnir   in šele v četrtfinalu ga je premagal  Matej Stoćko iz Varaždina, ki je ob koncu zasedel drugo mesto. Oskar Horvat  se je pri najmlajših kadetih U – 11 z dvema zmagama in enim porazom prav tako uvrstil na glavni turnir, kjer pa je v prvem kolu izgubil proti finalistu Vitu Mitru iz Zagreba.

V  13. kolu medobčinske pikado lige Goričko so v 13. kolu bili doseženi naslednji rezultati: Goričanec Radovci – Friend’s team Sveti Jurij 2:14, Black Dragon Gornji Črnci – Dado Grad 6:10, Pikado klub Raj Grad – Slavček Gornji Slaveči 7:9 in Black Devils Dolič – Goričanci Radovci 5:11. Na lestvici vodi Friend’s team Sveti Jurij z 38.točkami, drugi je Dado od Grada, ki ima 29 točk na tretjem mestu pa je med osmimi ekipami Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč s 25.točkami. 

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava  ,ki ga vodi  Franc Horvat Meštrović , je v Nedelici na letni skupščini ugodno ocenilo delo lendavske trenerske organizacije v minulem letu. Posebej ugodno so ocenili sodelovanje z nogometni trenerji iz Čakovca in Varaždina.  Ob koncu skupščine  je predsednik lendavske medobčinske nogometne zveze Slavko Režonja  podelil priznanja trenerjem za dosežke z mladimi nogometaši  v kategorijah U – 13, U – 15  in U – 19 ter v članski vrsti. Posebno priznanje je dobil trener Olimpije Laslo Štefan , priznanji Zveze nogometnih  trenerjev Slovenije pa sta dobila Silvester  Bažika, ki je trener pri  mladih nogometaših Nafte in Jože Hozjan ,ki je trener pri Nogometnem klubu Hotiza.