V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

30 aprila 2017 Šport


V zadnji mednarodni nogometni tekmi  ženskih reprezentanc U – 17 je reprezentanca Slovenije  v Tolminu , na turnirju narodov,  premagala Francijo z rezultatom 1:0 in se uvrstila na 7. mesto.   Zmagoviti zadetek za slovensko izbrano vrsto, ki jo je vodila selektorka Petra Mikeln,  je dosegla kapetanka reprezentance Sara Makovec, članica Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.  Za reprezentanco so iz beltinskega kluba igrale še Kaja Korošec, Nika Čuček, Luana Zajmi in Zala Meršnik.

V  23. kolu 2. slovenske nogometne lige sta v Veržeju Farmtech in Brda igrala 0:0. Obe ekipi sta tekmo končali z 10 nogometaši. Pri Brdih je moral iz igre zaradi dveh rumenih kartonov že  v 62. minuti Gianluca Franciosi; pri Farmtechu pa v četrti minuti nadomeščanja izgubljenega časa Luka Ciglarič.

V 23.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  so bila včeraj odigrana tri srečanja. Največje presenečenje so pripravili nogometaši  Odranec, ki so v Lendavi premagali vodilno Nafto z 1:0. Pred 700 gledalci je dosegel zmagoviti zadetek za Odrance Patrik Raduha že v 7. minuti srečanja.   Mura je v Ljutomeru premagala Avto Rajh Ljutomer s 3:0, Hotiza  je bila boljša od  Turnišča s 4:2.

V nižjih nogometnih ligah so bili doseženi naslednji rezultati: Aluvar Gančani – Goričanka Rogašovci 0:2, Cven – Bakovci 4:1, Radgona »A« – Kema Puconci 2:0, Pušča – Radgona »B« 2:4 , Roma Vanča vas – veterani Mure 1:7 in Črenšovci – Dobrovnik  3:0.

Na Pragerskem je bila prva kontrolna strelska tekma  z malokalibrsko puško in puško velikega kalibra za sestavo slovenske reprezentance. V trojnem položaju je bil s 1161. krogi drugi Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča, zmagal je Rajmond Debevec s 1168.krogi, tretji pa je bil Žan Kelenc iz Črenšovec s 1139.krogi. Svojevrsten uspeh je dosegel Markoja v položaju kleče, ko je zadel vseh 400 krogov. Na Pragerskem je bilo še tekmovanje z malokalibrsko puško 60 leže, kjer je zmagal Robi Markoja s 622,5 krogov, drugi je bil Debevec s 617,7 in tretji Žan Kelenc s 617,5 krogov.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote pripravilo tekmo drugega kola v prvi državni strelski ligi   vzhod, kjer je nastopilo 9 ekip. Prvo mesto v trapu je  moštveno  osvojil Ormož s 192. zadetki, drugi so bili Radgončani, ki  so v postavi:  Dani Šmid, Milan Pelcl in Tadej Kostanjevec  zadeli  189 tarč, tretji Rudar iz Globokega pa je zbral  175 zadetkov. Strelsko društvo Štefan Kovač  trap iz Murske Sobote  brez poškodovanega  Boštjana Mačka in Denisa Pojbiča je v postavi: Evgen Pap, Jasmina Maček in  Miha Šafarič  osvojilo  šesto mesto. Med posamezniki je v »A« ligi prvič letos  zmagal Dani Šmid , peti je bil Milan Pelcl oba iz Gornje Radgone in šesti Evgen Pap iz soboškega društva.  V  »B« ligi je bi tretji Rene Maček, ki je zmagal še v mladinski konkurenci.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji v Švici  je na 163 km dolgi progi  prekmurski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše ,  zasedel 32. mesto, za zmagovalcem je zaostal minuto in  15 sekund. Po četrti etapi je Špilak na 30.mestu z zaostankom minuto in 30 sekund za vodilnim kolesarjem.

Športno društvo Team Turbo Trropovci je včeraj v Tropovcih pripravilo na pet km dolgi krožni progi kolesarsko dirko za pokal Slovenije z naslovom: »Tišinski kronometer 2017« na kateri je sodelovalo 105 kolesarjev. Med masterji B je  bil Goran Salavec  šesti, med masterji C je bil Dušan Hajdinjak prav tako šesti in Dominik Ketiš osmi. Med masterji D je bil Radovac Rac peti, vsi iz domačega organizatorskega društva. Med amaterji je bil Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci osmi in Klemen Polajnar iz Teama turbo Tropovci deseti. Danes je v Tropovcih na programu še kolesarska dirka za pokal Občine Tišina v organizaciji Kolesarskega kluba Tropovci.

Na Bolu, na otoku Braču,  je bil včeraj 4. mednarodni  tek na 8. km dolgi progi. Med 252 tekači iz sedmih držav je v kategoriji nad 45 let starosti Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci zasedel drugo mesto.

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci je v soboto v domačem kraju  pripravilo  13. Pečarovski tek. Med  člani je na 7100 metrov dolgi progi zmagal Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, drugi je bil Franjo Kolarič iz Tekaške sekcije Radenske in tretji Avgust Sobočan iz Atletskega kluba Ormož. V ženski konkurenci je na 5800 metrov dolgi progi zmagala Jožefa Antolič iz Atletskega kluba Ormož druga pa je bila Anemary Puhan  iz Kuštanovec.  V mlajših starostnih kategorijah  so v Pečarovcih zmagali: Rene Bačič iz Vrtca Puconci, Maj Bačič ,Lan Kovačec  in  Noah Šadl vsi  iz Osnovne šole Puconci. V ženski konkurenci med mladimi pa so bile zmagovalke:  Hana Merica iz Vrtca Gozdiček Murska Sobota, Lara Bertalanič iz Osnovne šole Puconci  ter Laura, Sonja in Ajda Marzidovšček vse iz Poljčan.