Domov

Šport

27 februarja 2020 Šport


V 22. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je bil včeraj v Murski Soboti prekmursko-štajerski nogometni derbi, na katerem so imeli pred 4100 gledalci 15-kratni državni prvak ob koncu srečanja več športne sreče in zmagali z rezultatom 2:1. Za Muro je dosegel zadetek v 68. minuti Luka Šušnajara, za Maribor pa sta zadela Rok Kronaveter v 18. in Andrej Kotnik v 86. minuti srečanja. V naslednjem kolu bo Mura, ki ostaja na 5. mestu na lestvici s 36.točkami, v nedeljo 1.marca igrala v Kranju proti Triglavu.

V Podčetrtku je bil  četrti državni rang turnir v elektronskem pikadu na katerem so se med pomurskimi igralci  najbolje odrezali mladi tekmovalci, ki so imeli po dva nastopa.  Med mladinci  je na  prvi tekmi  zmagal Uroš Žalik iz ekipe Kvatro gal  iz Doline pri Lendavi drugi je bil Luka Marinič iz Top Gun Grlave in tretji Patrik Bagari iz Friend’s teama Sveti  Jurij na Goričkem . Na drugem turnirju mladincev je zmagal  Luka Marinič iz Top Gun Grlave, drugi je bil  Uroš Žalik iz Kvatro Gala  in tretji Leon Bagari iz  Friend’s teama od Svetega Jurija. Slabo je šlo zaradi poškodbe ramena Alešu Zadravcu iz Tešanovec iz ekipe Top Gun Grlava, ki je bil  v  A skupini šele  9.  Med ženskami je bila v A skupini  najboljša Petra Klemenčič iz Top Gun Grlave. Med člani v B in C skupini pa sta je najbolje uvrstila na prvem turnirju Luka Marinič iz Top Gun Grlave in  na drugem Vlado Žalik iz Kvatro gala iz Dolina oba sta zasedla  tretji mesti.

V  zadnjem kolu ligaškega dela tekmovanja v pomurski košarkarski ligi  je Košarkarski klub Lotmerk premagal lendavski Lindau z rezultatom 89:56. Za Ljutomerčane je dosegel Tadej Bevc 26 točk in za Lindau: Tomas Hozjan in Denis Rantaša po 17 točk. V preostalem srečanju je Sistemorg Beltinci  gostil vodilno ekipo None iz Murske Sobote  in izgubil z 68:92. Za  Sistemorg je dosegel Tomaž Bojnec 21 in za Nono iz Murske Sobote Jure Bilič 27 točk.  Že prej pa je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Tropicano iz Bistrice  s 101:47. V končnici za naslov pomurskega  prvaka bodo tako igrali vodilna Nona  iz Murske Sobote ki ima 22 točk, drugo Športno društvo Murska Sobota z 20.,  tretji Sistemorg Beltinci in Košarkarski klub Lotmerk, ki sta  zbrala  po 19 točk. Ostale ekipe bodo igrale za uvrstitev od 5. do 7. mesta.

Na 12. steznem strelišču v Murski Soboti se bo  danes ob 18. v organizaciji Športno strelskega društva Murska Sobota  začenja  6. memorial Jože Lebarja Juša v spomin na njegovo predsednikovanje soboške strelske zveze. Danes bodo začeli s tekmovanjem   ob 18.15 strelci v mešanih ekipah, jutri ob 17.15 se bo tekmovanje nadaljevalo v soboto  zadnji dan tekmovanja pa bo strelsko tekmovanje trajalo med 8. 30 in 16. uro. Tekmovanje  v Murski Soboti bo potekalo s serijsko in standardno zračno puško ter z zračno pištolo za mlajše in starejše kategorije.