V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

28 februarja 2020 Šport


V 6. kolu modre skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane je soboška Panvita Pomgrad v Novem mestu premagala Krko s 3:2 čeprav so gostitelji že vodili z 2:0. Pri soboških odbojkarjih so največ točk k zmagi prispevali:  Nikola Ražnatović 22, Zlatko Pulko in Jakob Rojnik po 21, Maj Marovt 5 in Žan Bedrač štiri točke. Pri odbojkarjih Krke  sta se odlikovala Martin Kosmina s 25. in Sergej Drobnič z 21.točkami. V naslednjem 7. kolu bodo soboški odbojkarji jutri ob 20.30 igrali v Mariboru proti ekipi Merkuja ob neposrednem televizijskem prenosu.

Hokejistke Moravskih Toplic, ki nastopajo v avstrijski ligi v dvoranskem hokeju so  s pomlajeno ekipo gostovale na Dunaju in izgubile proti ekipi Avstrije  z rezultatom 6:1. Edini zadetek za  Moravske Toplice je dosegla Alja Mesarič.

Selektor mlade slovenske nogometne reprezentance U – 19  Agron Šalja je za prijateljsko mednarodno nogometno tekmo Slovenije proti Avstriji, ki bo v sredo 4.marca v Ajdovščini povabil v reprezentanco tudi Kaia Cipota iz soboške Mure ter Žigo Lacija, ki je zdaj član grškega AEK-aja. Med igralci na čakanju je tudi Luka Hren nogometaš soboške Mure.

V organizaciji Športno strelskega društva Coal Petišovci je bilo  5. moštveno in posamično strelsko tekmovanje   v regijski ligi z zračno puško za dečke in deklice in  za mlajše dečke..  Med 11. ekipami je moštveno zmagalo Strelsko društvo Kovinarja  iz Ormoža  s 560.krogi, drugi je bil petišovski Coal s 529.točkami, tretja je bila II. ekipa Kovinarja  s 524.krogi, četrto Športno strelsko društvo  Murska Sobota s 510.krolgi in peto Strelsko društvo Ljutomer  s 504.krogi. Posamično  je med dečki zmagal Lucas Vočanec iz Kovinarja s 186.krogi. Med deklicami je zmagala Greta Galamboš iz Coala s 176.krogi pred Žano Rudaš s 160. in Žano Hozjan obe iz Turnišča s 153.krogi. Med mlajšimi dečki je zmagal Matija Horvat s 177.krogi, drugi je bil David Tot oba iz Coala s 176.krogi.

Na Ptuju je bilo drugo kolo vzhodne državne lige za slepe in slabovidne v govorečem pikadu. Med sedmimi ekipami je zmagala  I. ekipa  Maribora  pred II. ekipo Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Dušan Cigut, tretje je bila I. ekipa Ptuja    z 10. točkami na četrto mesto pa se je uvrstila II. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih v postavi: Drago Potočnik, Marija Jurančič in Danilo Kreslin, ki je zbrala  9 točk.