V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

29 februarja 2020 Šport


V uvodni tekmi  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je bil sinoči v Lendavi derbi med  tretjo ekipo na lestvici Muranio in ekipo Kajuha Šoštanja, ki je druga na lestvici.  Lendavske odbojkarice so dobile prvi niz   s 25:22 v nadaljevanju pa so bile gostje iz Šoštanja boljše in so dobile nize s 25:22, 25:13 in 25:21 ter dobile tudi dvoboj z rezultatom 3:1.

V Mariboru je bilo zraven državnega prvenstva v dvoranskem lokostrelstvu za mlade lokostrelce tudi tekma za dvoranski pokal in  državno prvenstvo za člane in članice  na katerem so se odlično odrezali člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Na prvenstvu je sodelovalo 138 tekmovalcev iz 27 klubov. Med člani je z instinktivnim lokom zmagal Gyula Cseh, drugi je bil Kristijan Horvat. Med člani z dolgim lokom je bil drugi Zvonko Štampar. Na drugi tekmi z instinktivnim lokom zmagal Kristijan Horvat ter z dolgim lokom Zvonko Štampar.  Posamično se je najbolje odrezal Kristijan Horvat, ki je osvojil prvo mesto v skupnem seštevku dvoranskega pokala.

V Murski Soboti poteka 6. memorial Jože Lebarja – Juša  na katerem sodeluje 99 strelcev iz celotne Slovenije. Po dveh dneh  tekmovanja je največ strelcev nastopilo  v streljanju s serijsko zračno puško. Po  nastopu  23.strelcih vodi Martin Marič ,ki je zadel 374 krogov, drugi je  Goran Gyoha   s 367. krogi oba iz Strelskega društva Graničar Domajinci tretji pa je Marjan Horvat iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija ,ki je zadel 365 krogov. Moštveno  vodijo strelci Graničarja iz Domajinec v postavi: Martin Marič, Goran Gyoha in Tristan Gyoha, ki so zadeli 1102. kroga, drugi so strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 1082.krogi  in tretji Gederovci s 1073,krogi.

Strelsko društvo Coal Petišovci je pripravilo tudi 5. kolo v regijski ligi za starejše dečke in deklice. Med starejšimi dečki je  s serijsko puško  zmagal Tristan Gyoya iz domajinskega Graničarja, drugi je bil Mišo Hari iz Murske Sobote  in tretji Milan Galamboš iz Coala. Med starejšimi deklicami je zmagala Alja  Rajbar Pertoci iz tišinskega društva pred Nino Zver iz soboškega društva  in   Niko Benkič iz tišinskega društva.  S standardno zračno puško je med starejšimi dečki zmagal Nino Verlek in med starejšimi deklicami Eva Petak oba iz Kovinarja Ormož  Moštveno je med strelci s serijsko zračno puško zmagala I. ekipa  Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine pred Mursko Soboto, s standardno  zračno puško pa Kovinar iz Ormoža pred Črenšovci.

Nogometaše Kobilja, ki so drugi v lendavski medobčinski  ligi bo v spomladanskem delu tekmovanja vodil  53 letni  Štefan Škaper iz Beltinec , ki je v svoji bogati nogometni karieri odigral 226 tekem v prvi slovenski nogometni ligi za Muro in Beltinec, bil pa je bil  tudi dvakrat v svoji karieri najboljši strelec slovenske nogometne lige. Boris Radoš, ki je doslej vodil nogometaše Kobilja bo v spomladanskem delu tekmovanja vodil Črenšovce, ki nastopajo v pomurski nogometni ligi.