V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

2 marca 2020 Šport


Na  dvodnevnem 29. članskem državnem prvenstvu v namiznem tenisu  na Rakeku so se odlično odrezali tudi pomurski igralci.  Med  člani posamično , kjer je zmagal Deni Kožul iz novomeške Krke sta zasedla tretji mesti  Tomaž Pelcar iz puconske Keme in Pucončan Mitja Horvat član  ravenskega Inter diskonta. Na peto mesto se je uvrstil Jan Žibrat ki je igral za  Soboto. V moških dvojicah  sta postala državna prvaka Darko Jorgič in Peter Hribar oba iz Krke druga je bila dvojica: Jan Žibrat iz Sobote in  Mitja Horvat  član ravenskega Inter diskonta in tretja  je bila dvojica: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko oba iz  Keme. V mešanih dvojicah  sta postala državna prvaka: Tilen Cvetko iz Krke in Nina Zupančič iz Logatca, peta pa sta bila Tomaž Pelcar in Staša Matis oba iz Keme.  Med članicami posamično je  zmagala Ivana Zera iz  Vesne, v ženskih dvojicah sta postali državni prvakinji: Aleksandra Vovk iz Krke in Katarina Stražar iz Mengša. Na tretje mesto se je uvrstila dvojica: Staša Matis iz Keme in Urška Čokelj iz Arrigonov Izola, peti pa sta bili: Anina Selak iz Vesne in Anamarija Horvat  iz Namiznoteniškega kluba Sobota.

V avstrijskem  Gőtzisu je bil mednarodni rokoborski turnir v grško rimskem slogu za mladince   ,kjer  so  za Slovenijo tekmovali  člani  Rokoborskega  društva  Sobota.  Najbolje se je odrezal Klemen Podgorelec, ki je v kategoriji do 97 kg zasedel drugo mesto, tretji pa je bil v kategoriji do  67 kg Luka Gumilar.

V 25.kolu grške super nogometne lige je debitiral nekdanji igralec Mure, aktualni slovenski mladinski reprezentant Žiga Laci iz Dobrovnika.  Na tekmi Panionios – AEK Atene, ki je se je končala z rezultatom 1:1 je Žiga Laci igral celo tekmo za AEK.  Ekipa AEK  pa je na tretjem mestu med  14. ekipami z 51. točkami.

V  22.kolu ciprske  prve  divizije je ekipa  Enosis Neon  Paralimni premagala ekipo OI Nikozije s 3:0. Za ekipo  Enosisa Neon Paralimnija je  celo tekmo igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, njegova ekipa pa je  na desetem mestu  z 22. točkami.

V slovenskih odbojkarskih ligah sta se v minulem tedni zgodili dve zanimivosti ,ki sta vredni posebne pozornosti.  Odbojkarice puconske  Roto Keme so z okrepljeno ekipo v 3. kolu lige za obstanek v prvi B ligi v Puconcih pod taktirko trenerja Uroša Kovečeca  premagale  ekipo Weiler Volley Zreče s 3:1 kar je prva zmaga Pucončank v tekmovalni sezoni 2019/2020.  Manj uspešna so bile dekleta  Ljutomera, ki so gostovala pri  II. ekipi Calcita Volleya v telovadnici Osnovne šole Stranje in utrpele poraz  s 3:1. Dosedanjega trenerja ljutomerskih odbojkaric Andreja Tota pa je nasledil  odbojkarski trener Bojan Novak, ki je v svoji bogati  trenerski karieri  uspešno vodil tudi puconske odbojkarice.

V 9.kolu druge slovenske kegljaške lige, vzhod za članice je  Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala  Šoštanj  z rezultatom 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Slavica Hozjan 519, Jacqueline Steržaj 502 in Sidonija Stanič 492 kegljev; pri Šoštanju je  Marica Lazič podrla 457 kegljev. Na lestvici je  Lendava na 3. mestu s sedmimi točkami.