V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

3 marca 2020 Šport


Na odprtem teniškem turnirju Diners za člane je v Mengšu med 23. igralci med slišečimi  igralci  dosegel  lep  članski uspeh peti nosilec Marino Kegl iz Murske Sobote  naš najboljši slovenski gluhi teniški igralec.  V finalu, za naslov prvaka na turnirju , je prvi nosilec Gašper Bezjak  član Železničarskega teniškega kluba Maribor, ki je premagal Marina Kegla iz istega kluba s 6:0, 6:7 in 6:4. Marino Kegl  se na teniških turnirjih slišečih igralcev marljivo pripravlja za letošnje evropsko teniško  prvenstvo gluhih športnikov, ki bo v juliju v Hamburgu.

Mladi nogometaši Mure starostnih kategorij U – 14 in 15 so sklenili  štiridnevne  mini priprave v Umagu kjer so odigrali tudi več prijateljskih srečanj. 14 letniki Mure so v zadnji preizkušnji premagali ekipo Bavario Isengau s 5:1. Za Muro so dosegli zadetke: Aljaž Vogrinčič dva ter po enega Bine Anželj, Oliver Ignjić in Lan Marinić.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je Aluvar Gančani, četrta ekipa pomurske nogometne lige,  neprijetno presenetila najboljše tretjeligaško ekipo iz Pomurja Odrance in zmagala z rezultatom 3:0. Za Aluvar Gančane so dosegli zadetke:   Alen Špilak dva ter Denis Dugonjić enega.

V Ljutomeru , v nekdanji tovarni MTT,  je aktualni  svetovni prvak  v kickboksu David Žibrat doma z Mote odprl novi Športni center Žibrat, ki je deloval že v minulem tednu , slovesna otvoritev  je bila v ponedeljek 2. marca. Odprtja centra so se udeležili številni gostje  med njimi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez  Tomaž Barada in trener Davida Žibrata. Med gosti je bil tudi predsednik Kickboksing zveze Slovenije Vladimir Sitar ter županja Občine Ljutomer Olga Karba in predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter.  Za športno panogo kickboksa v Pomurju in Sloveniji se tako obetajo boljši časi, tekmovalci v tej športni panogi pa bodo imeli   tudi  boljše pogoje za delovanje in napredek v tej športni panogi.  

V 13.kolu vzhodne A  slovenske lige  v elektronskem pikadu so igrali takole: Friend’s team Sveti Jurij  –  Top Gun Kiraly Grlava 2:15, Monro caffe  Odranci  –  Kava  bar Villa Monde  Spuhlja pri Ptuju 6:11, Top Gun Gorjak Grlava – Gabrijelov barček Vučja vas 11:6, Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč je bil prost.  Na lestvici vodi Kava bar Vila Monde iz Spuhlje z 28.točkami, drugi je Top Gun Gorjak Grlava s točko zaostanka na tretjem mestu pa je Top Gun Kiraly Grlava s 26. točkami.