Domov

Šport

4 marca 2020 Šport


Mlada slovenska  dekliška nogometna reprezentanca starostne kategorije U – 17  je v Cerkvenjaku igrala prijateljsko mednarodno tekmo proti vrstnicam iz Madžarske. Gostje bile boljše od slovenske izbrane vrste s 3:0 ,  v prvem polčasu pa je bil izid 1:0 za gostje. Za slovensko reprezentanco ,ki se pripravlja za elitni  del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, so igrale tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in sicer: Nina Kajzba, Saša Kolar, Noellle Vilčnik in Živa Rakovec. Povratna nogometna tekma med Slovenijo in Madžarsko bo  v četrtek 5. marca ob 12. v Nagykanizsi.

V  15.kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala II. ekipo Hrastnika z rezultatom 5:3.  Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 586, Janez Šimon 562 in Boris Tisović 536; pri Hrastniku se je odlikoval Miran Jazbinšek,ki je podrl 553 kegljev. Na tretjeligaški lestvici je Lendava na 8. mestu s 13. točkami, Hrastničani pa imajo na 9. mestu 10 točk.

V zadnjem 14.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu  si igrali takole: Naš bar Melinci – Ali Leona Ljutomer 11:14, Čarne vrane Ižakovci – Špirić Černelavci  12:13, Team maži bar Ižakovci – Pikado klub Gaj Murska Sobota 25:0, Kouvrani iz Filovec pa so bili prosti. Naslov ligaškega prvaka  je osvojil Pikado klub Špirić iz Černelavce  brez poraza s 24.točkami, druge so Čarne vrane iz Ižakovec z 18. točkami in tretjas Ali Leona iz Ljutomera s  14.točkami kolikor jih ima na četrtem mestu tudi Team maži bar iz Ižakovec.

V zadnjem  14.kolu  druge pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Berta bar  Ižakovci – Žuta kuča Bučečovci 9:16, La Tina bar Velika Polana – Picolo Melinci  25:0, Mokoš Bakovci  –  Kocka bar Renkovci  8:17 in Bar Tiffani Črenšovci – Dokležovje 6:19.  Naslov ligaškega prvaka v drugi ligi je osvojila Žuta kuča Bučečovci z 28.točkami pred Kocka barom Renkovci s 24.točkami tretji pa je bil La Tina bar Velika Polana s 16.točkami.

Letošnji prvak pomurske lige Pikado klub Špirić bo v soboto 14.marca ob 17. v Černelavcih pripravil sklepni turnir žrebanih dvojic, podelitev pokalov in priznanj za ekipe v prvi in drugi ligi , na programu pa bo tudi posamični turnir za igralce, ki so tekmovali v obeh pomurskih pikado ligah.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bo ta petek   ob 18. v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravilo redni  letni občni zbor. Društvo, ki ga vrsto let uspešno vodi predsednik Jože Ružič bo 24. aprila v Murski Soboti pripravilo posebno slovesnosti ob 70 letnici delovanja. V soboškem planinskem društvu pa so zelo zadovoljni, da jim v zadnjem času število članstva narašča.

V  soboški Fazaneriji bo danes ob 20. prvenstvena tekma 24. kola  prve slovenske nogometne lige Telekom med Muro, ki je na petem mestu s 37. točkami in Rudarjem iz Velenja, ki je še brez zmage na 10. mestu prve lige z 9 točkami.  Nogometno tekmo v Murski Soboti bomo z javljanji spremljali  tudi na Murskem valu.