Domov

Šport

5 marca 2020 Šport


V Alanyi v Turčiji je na evropskem pokalu v dvoranskem hokeju ekipa Zelina iz Hrvaške v skupini Trophy zasedla drugo mesto in se uvrstila v A skupino evropskega pokala kar pomeni v najbolj kvalitetno skupino. Za ekipo Zelino je igral in bil kapetan Gregor Fujs iz Predanovec, ki je bil na koncu tudi izbran za najboljšega igralca na tekmovanju in dobil tudi posebno nagrado. Žal se je njegov mlajši brat Anže Fujs pred evropskim pokalom poškodoval in ni sodeloval na evropskem pokalu v Turčiji. V zadnji tekmi je Zelina premagala francoskega prvaka Ronchinin z rezultatom 11:10, tri zadetke za Zelino pa je dosegel Gregor Fujs.


Slovenska nogometna reprezentanca starostne kategorije U – 19 pod taktirko Agrona Šalje je v Gradcu igrala zadnjo pripravljalno prijateljsko tekmo pred elitnim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Avstrijski nogometaši so premagali reprezentanco Slovenije z 1:0 edini zadetek na tekmi je dosegel v 80. minuti Julian Turi. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi nogometaša Mure: Kai Cipot in Luka Hren, manjkal pa je zaradi klubskih obveznosti v Grčiji Žiga Laci iz Dobrovnika in poškodovani Renato Simić iz soboške Mure.


Nogometaši Mure so sinoči v murskosoboški Fazaneriji pred blizu 1.500 gledalci na tekmi 24.kroga 1.slovenske nogometne lige remizirali z velenjskim Rudarjem in si proti zadnjeuvrščenemu moštvu na lestvici po neodločenem izidu 1:1 priigrali še enajsti remi v sezoni. Za Muro je za minimalno vodstvo ob polčasu z evrogolom v 37.minuti v polno zadel Žan Karničnik, za nogometaše Rudarja pa je izenačujoči zadetek v 55.minuti dosegel rezervist Sanjin Lelić.
Nogometaši Mure v naslednjem, t.j. 25.krogu 1.SNL že v nedeljo ob 20:15 gostujejo v ljubljanskih Stožicah pri vodilni Olimpiji.


Na zboru nogometnih trenerjev Medžimurja v Čakovcu so sodelovali tudi lendavski nogometni trenerji. Na zboru sta sodelovala predsednik lendavske trenerske organizacije Franc Horvat Meštrović in član upravnega odbora Franc Litrop. Na skupščini so trenerji ugodno ocenili dosedanje oblike sodelovanja vključno z izmenjavo strokovne literature. Lendavski nogometni trenerji so bili povabljeni tudi na strokovno izobraževanje v Prelogu, ki bo 18. marca v Prelogu tam pa bo predavatelj trener zagrebškega Dinama Nenad Bjelica.


V 13. kolu B vzhodne slovenske lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Kvatro Gal Dolina – Bar baza Bad boys Logarovci 611, Segovci – Pinocchio Savci 13:4, Top Gun Miklošič Grlava – Goričanci Radovci 5:12, ekipa Brothersa iz Rogašovec je bila prosta. Na lestvici vodijo Segovci z 28.točkami pred Bar bazo Bad boys s 26. točkami na tretjem mestu pa so igralci Pikado kluba Goričanci iz Radovec ,ki so zbrali 24 točk.